Psiholog Iasi, De ce isi neglijeaza unii parinti copiii?

 

Psiholog Iasi, De ce isi neglijeaza unii parinti copiii?

 

Iată câteva dintre cauzele neglijarii copiilor de catre parintii lor:

 

Abuzul de alcool și substanțe

Aceasta este una din principalele cauze ale neglijarii copiilor de catre parinti. Dependenta conduce la pierderea interesului pentru copii.  Principalul obiectiv al acestor parinti este achiziționarea substanțelor de care au nevoie și utilizarea acestora, de aceea, copiii vor trebui sa isi asigure singuri necesitatile de baza cum ar fi alimentele, medicamentele, si multe altele.

Părinți care au fost la randul lor neglijați in copilarie

Părinții care au fost neglijați ca si copii sunt susceptibili să își neglijeze propriul copil. Acest comportament se datorează faptului că nu au primit niciodată îngrijirea de care aveau nevoie și nu știu cum să-și crească copiii în mod corespunzător. Aceasta este una dintre situațiile  mai ușor de remediat cu ajutorul unui psiholog.

Părinții bolnavi fizic

Aceasta problema este stresantă atât pentru părinți, cât și pentru copii. Părinții bolnavi vor să le ofere copiilor lor dragostea și grija de care au nevoie, dar nu sunt capabili din cauza unei boli fizice sau psihice.

Deși neglijarea copilului tău este o problemă serioasă, constientizarea acestei probleme de parenting deseori neintenționate, îți oferă posibilitatea de a lua măsuri și de a oferi copilului tău îngrijirea pe care o merită.

Apelati la un psiholog atunci când aveți nevoie

A fi părinte este un job cu normă întreagă și nu trebuie să vă fie frică să apelati la un psiholog atunci cand intampinati dificultati.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.