Psiholog Iasi, De ce este bine să avem încredere în ceilalți?

 

 

Psiholog Iasi, De ce este bine să avem încredere în ceilalți?

 

Deși este greu de crezut, vulnerabilitatea este unul dintre punctele dvs. forte. Mecanismele de apărare, frica de suferință, ne fac să pierdem din experiența vieții. Da, este posibil ca având încredere în ceilalți să ajungem să suferim, să fim dezamagiți, dar fără încredere, nu putem experimenta cele mai mari bucurii ale vieții. Deci, iată ce trebuie să știți pentru a învăța să aveți încredere în ceilalți din nou.

Lăsați garda jos

Îngrijorându-vă mereu în legătură cu viitorul  este obositor,și, în loc să vă bucurați de prezent, veți trăi permanent într-un viitor al scenariilor negative. În prieteniile și relațiile voastre, dacă vă așteptați în permanență că persoanele apropiate să vă dezamăgească, este foarte probabil ca într-un mod inconștient, să vă compromiteți singuri relațiile.

O modalitate de a renunța la aceste ziduri  și de a da o șansă în fericirii este să să analizați scenariile negative pe care vi le imaginați, și să vă gândiți la resursele dvs. interioare, care vă vor ajuta în cazul în care aceste scenarii ar avea loc în realitate. Deci, de ce vă este frică?

Dacă vă este frică de a fi respins, reamintiți-vă că există multe persoane care vă vor aprecia.

Dacă vă este frică de eșec, amintiți-vă că succesul nu vine niciodată fără muncă.

Dacă vă este frică să greșiți, știți că este bine, chiar admirabil, să recunoașteți că ați greșit.

Este bine să experimentați aceste temeri. Nu le puteți lăsa să vă împiedice să trăiți viața pe care o doriți. Evitarea circumstanțelor neplăcute nu oferă aceeași împlinire ca a trăi o viață plină și fericită. Câștigurile mari, de obicei, necesită mari riscuri. Așadar, puteți să fiți respins sau să nu primiți job-ul pe care vi-l doriți. Dar dacă veți reuși? Cu siguranta nu veti avea viata pe care o doriti, daca vă petreceti tot timpul evitand riscurile emotionale.

Cum să învățați să aveți încredere în oameni din nou

 Motivul pentru care vă este frică să vă asumați aceste riscuri este faptul că cineva v-a rănit înainte? Acest aspect este complet de înțeles. Aceste frici vă pot părea prea puternice pentru a le confrunta. Posibilitatea respingerii sau a ridiculizării vă determină să vă izolați de ceilalți, cu scopul de a vă proteja.

Acceptați că frica este evoluționistă și construită pentru a vă proteja de pericole, dar rolul ei este de a vă face conștienți, nu inactivi. Utilizarea corectă a fricii înseamnă a purta o cască, fără a renunța la bicicletă. În ceea ce privește emoțiile, înseamnă a fi deschis la fericire, dar conștient de posibilitatea ca evenimentele să devină pozitive sau negative.

Învațați să vă iubiți. Când vă acceptați și vă bucurați de cine sunteți, ceilalți au mai puțină putere să vă rănească. Nu depindeți niciodată de o altă persoană pentru a fi fericit.

Aveți încredere în dvs.. Ca să vă iubiți , trebuie mai întâi să aveți încredere în resursele proprii. Dacă cineva vă face să vă îndoiți de propriile  gânduri sau de decizii, este posibil să fiți victima unui abuz emoțional. Nu permiteți nimănui să vă ia puterea de a crede în propria persoană.

Discutați cu un psiholog. Dacă vă confruntați cu probleme legate de lipsa de încredere în resursele personale, Cabinetul de Psihologie si Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă sprijin și îndrumare în depășirea problemelor dvs.