Psiholog Iasi, De ce avem nevoie de consiliere psihologică?

 

 

 

Psiholog Iasi, De ce avem nevoie de consiliere psihologică?

 

 

Viața este stresantă și dificilă. La începutul cărții clasice "Drumul mai puțin călătorit", autorul M. Scott Peck afirmă:"Viața este dificilă, acesta este un adevăr, unul dintre cele mai mari adevăruri, este un mare adevăr, pentru că, odată ce vedem cu adevărat acest adevăr, noi îl depășim ... Odată ce știm cu adevărat că viața este dificilă - odată ce o înțelegem și o acceptăm cu adevărat - atunci viața nu mai este dificilă, pentru că, odată ce este acceptată, faptul că viața este dificilă, nu mai contează”.

Scott Peck consideră ca odata ce o persoană conștientizează cat de grea este viata, calatoria lui devine mai usoara. Acceptarea este cheia fericirii. Astfel , știind că viața este grea, este indicat să cerem ajutor din când în când. Unul dintre cele mai fiabile și consecvente moduri de a obține ajutor  este apelarea la un consilier. Iată  motivele pentru care oamenii au nevoie de consiliere:

  •  Nu primim ajutorul de care avem nevoie
Potrivit Asociației Americane de Psihologie, din Statele Unite, din cei 8,9 milioane de adulți care suferă de boli mintale, 44% au primit tratament de sănătate mintală în 2017. Aceasta înseamnă că mai puțin de jumătate dintre persoanele care au probleme de sănătate mintală primesc îngrijire corespunzătoare. Statisticile vorbesc de la sine, și trebuie schimbat ceva, pentru ca oamenii să-și echilibreze starea de spirit. O parte din această schimbare are de a face cu a arăta oamenilor importanța consilierii. Pentru ca oamenii să realizeze acest aspect, trebuie să facă pasul, și să se întâlnească cu un consilier. Odată ce fac acest pas, ei vor observa o schimbare benefică în viața lor, și vor recunoaște că bunăstarea lor emoțională evoluează.

 

  • Consilierea tratează boala psihică

Dacă trăiți cu depresie, anxietate sau ceva mai grav, cum ar fi tulburarea bipolară, cu siguranță treceți printr-o perioadă de suferință. Mulți oameni care suferă de o boală psihică recunosc importanța  consilierii, și apelează un consilier. Cu toate acestea, după cum sa menționat mai sus, există o mulțime de indivizi care nu primesc îngrijirea de care au nevoie. Potrivit unui studiu din 2004, 48% dintre americani căutau în mod activ servicii de consiliere, ceea ce înseamnă că acești oameni au conștientizat beneficiile consilierii. Consilierea psihologică este o modalitate excelentă de tratare a bolilor mentale cronice.

  • Probleme financiare

Multe persone se confruntă cu datorii financiare importante. Dificultățile lor financiare ar putea fi cauzate de lipsa unui venit consistent, de sărăcie, de cheltuieli compulsive, de dependență de jocuri de noroc, de abuz de substanțe sau de alte probleme de sănătate mintală. Gestionarea banilor sau a problemelor legate de bani este un aspect extrem de important, și ne influențează viața semnificativ. Lipsa banilor poate provoca anxietate, atacuri de panică, depresie și alte probleme de sănătate mintală.

  • Când cineva este în criză, un consilier poate ajuta

Când cineva exprimă gânduri suicidare, indiferent dacă acestea sunt pasive sau dacă persoana are un plan activ de a-și pune capăt vieții, este absolut necesar să apeleze la un specialist în sănătate mintală. Dacă persoana în cauză își exprimă gândurile îngrijorătoare unui prieten , acesta poate îndruma  persoana aflată în suferință către un consilier. Consilierea este un loc sigur pentru a exprima sentimentele pe care o persoană nu le poate exprima în alt context. Un consilier se dedică ajutorării oamenilor aflați în suferință, oferindu-le susținere emoțională.

 

Dacă vă confruntați cu dificulțăți în viață, apelați la un psiholog bun!

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.