Psiholog Iasi, Cum va poate ajuta un psiholog bun in rezolvarea problemelor de familie?

 

 

Psiholog Iasi, Cum va poate ajuta un psiholog bun in rezolvarea problemelor de familie?

 

Terapia de familie este folosită pentru a ajuta la rezolvarea relațiilor tensionate din familii, fie că este  vorba de un copil care provoacă probleme, fie că vorbim de probleme de cuplu.

Scopul unui terapeut de familie este de a media comunicarea dintre mebrii familiei, și de a ajuta la îmbunătățirea și consolidarea legăturilor dintre mebrii acesteia.

 Terapia strategică

Acesta este un tip de terapie este folosit pentru a aborda diferite etape. Acestea includ, de obicei, următoarele:

Contextual  social

Stadiul problemei

Stadiul interacțional

Stabilirea obiectivelor

Etapa de setare a sarcinilor

 Terapia structurală

Aceasta este o terapie care a fost elaborată de Salvador Minuchin. Această formă de terapie se concentrează asupra a cinci aspecte ale familiei, printre care:

Interacțiunile cu oamenii, mai degrabă decât o terapie individuală

Matricea identității ,care este prezentată de familie

Structura familiei, care rezultă din interacțiunile dintre membri

Familia funcțională

Rolul  terapeutului în a ajuta familia să depășească modelele disfuncționale și să îmbunătățească relațiile dintre membri

 Terapia sistemică

Acest tip de terapie are ca obiectiv creearea unui sistem familial funcțional. Familia este văzută ca un întreg, și fiecare membru are un rol determinant în dinamica sistemului familial.

 Terapia narativă

Această formă de terapie se concentrează pe individ. Ideea de bază este că oamenii creează povesti personale, pe care le folosesc în viață pentru a-și găsi propria identitate . Scopul acestei abordări este înțelegerea,  și susținerea propriei persoane.

Terapia transgenerațională

Acesta este tip de terapie este indicat în cazul în care aveți mai multe generații de familii în casa dvs. sau în viața voastră. Principalele observații și analize efectuate aici au în vedere grupul  familial,  și  modul în care fiecare dintre generații se influențează reciproc.

 Terapia prin comunicare

Aceasta este o formă de terapie folosită în cazul familiilor care întâmpină probleme de comunicare.

 Dacă vă confruntați cu probleme de familie, un psiholog bun vă poate ajuta. Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă stă la dispoziție pentru a vă oferi susținere și îndrumare în rezolvarea dificultăților cu care vă confruntați.