Psiholog Iasi, Cum va poate ajuta un psiholog bun in rezolvarea dependentelor?

 

Psiholog Iasi, Cum vă poate ajuta un psiholog în problema abuzului de substanțe?

 

Un psiholog  vă poate ajuta să vă depășiți dependența într-o bună zi. Veți identifica comportamentele dvs. de dependență și veți găsi modalități mai bune de a face față situațiilor de viață. Veți explora modul în care trecutul dvs. v-a condus să abuzați de droguri și de alcool. Cu aceste informații, puteți învăța noi modalități de a vă gândi la trecutul dvs. și de a va desprinde emotional de traumele anterioare și obiceiurile distrugătoare. Psihologul dvs. vă poate ajuta cu o varietate de sfaturi, instrumente, resurse și tehnici, pe care le puteți folosi pe cont propriu în fiecare zi, pentru a vă crește șansele de a vă depăși dependența.

Creșteti gradului de conștientizare

Totul începe cu creșterea gradului de conștientizare. Cu instruirea și îndrumarea oferită de psiholog , puteți învăța să fiti un observator obiectiv al modului în care gândiți și în care vă comportați, atunci când vă confruntați cu frică, durere sau suferință emoțională.

Schimbați gândurile disfuncționale

Cel mai important este să schimbați gândurile care va fac să abuzati de droguri și de alcool. Aceste gânduri nu sunt benefice. Odată ce identificați acele gânduri, psihologul dvs. vă poate ajuta să schimbați modul în care vă gândiți la propria persoană și la ceea ce se întâmplă în jurul dvs.

Alegeți comportamente mai bune

Cu mintea plină de gânduri pozitive, creative și utile, un comportament mai bun devine posibil. Cu toate acestea, aveți întotdeauna posibilitatea de a lua decizii proaste. Deci, o parte din consilierea împotriva dependenței de droguri și alcool constă în a afla ce comportamente vă mențin echilibrat, și, ulterior,în  alegerea acelor comportamente.

Invățați să vă abțineți

Este întotdeauna bine să vă oferiți ceea ce doriți, atunci când acest comportament vă conduce la o viață mai bună. Cu toate acestea, satisfacerea dorințelor  întunecate  vă poate distruge viața și chiar vă poate amenința existența. Autocontrolul este un lucru dificil de învățat pe cont propriu. Un psiholog știe cum să vă învețe metodele de evitare ale consumului de droguri și alcool.

Apelati la un psiholog bun din Iasi

Găsirea unui psiholog  care să vă consilieze privind abuzul de substanțe nu este întotdeauna ușoara, dar vă poate salva de la autodistrugere.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog bun din Iasi, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.