Psiholog Iasi, Cum se construieste increderea in sine

 

Psiholog Iasi, Cum se construieste increderea in sine

 

Vești bune! Oricine poate învăța să fie încrezător. Adevărata încredere vine din lucrul cu sine și dezvoltarea personala. Aceste opt sfaturi te vor ajuta să-ți intaresti increderea in propria persoana.

Nu va comparati cu alții

Fiecare persoană este diferită. Cu toții ne-am născut cu abilitati la care suntem în mod natural mai buni decât alte persoane, precum si cu deprinderi  pe care nu le vom face niciodată grozav, oricât de mult am încerca. Este firesc. Dacă doriți să vă construiți încrederea in sine, trebuie să încetați să încercați să fiți ca toți ceilalți și să învățați să fiți cel mai bun in domeniul in care aveti abilitati dezvoltate. În articolul său “Noua calități ale oamenilor cu adevărat încrezători”, Dharmesh Shah scria: "Singura comparație pe care o face o persoană cu adevărat încrezătoare este cu persoana care a fost ieri - și cu persoana care speră să devină într-o zi". Dacă vă întrebați cum să vă construiți încrederea, încetați să vă comparați cu ceilalți și începeți să lucrați pentru a vă îmbunătăți abilitatile.

Urmăriți-vă succesele

Când ajungeti sa cunoasteti domeniile în care sunteți competenți, bucurati-va de reusitele dumneavoastra. Darren Fisher  îi învață pe oameni să noteze cel puțin trei succese pe care le-au avut pe parcursul fiecărei zile.  Dacă va luptați cu încredere scăzută, vă poate fi greu să identificați trei succese în fiecare zi. Dar, trebuie să o faci oricum. Acestea pot fi simple. Este posibil să nu fie ceva ce ați considerat anterior ca fiind un success. Începe să privești atent viața ta de zi cu zi și inceraca să indentifici micile reusite.

Vizualizați la nivel mental reusitele viitoare

Vizualizările sunt un instrument puternic pe care îl puteți utiliza pentru a ajuta la crearea încrederii. Petreceți-vă timp în fiecare zi vizualizându-vă asumându-vă riscuri și reușind.  Imaginati-va modul în care veți răspunde cu încredere la oportunitățile pe care le veti intalni. Cu cât exersezi mai mult, cu atât va fi mai probabil să acționezi cu încredere.

Schimbă-ți părerea despre eșec

Este greu să rămâi încrezător dacă te critici de fiecare dată când eșuezi la ceva. Dacă credeți că sunteți un „eșec”, deoarece nu ați obținut exact ceea ce doriți la intr-un anumit domeniu, va fi imposibil să vă simțiți cu adevărat încrezători. Trebuie să schimbi modul în care privesti esecul.

Eșecul este un eveniment inevitabil, din care poți învăța. Dacă te uiți la istoria oamenilor de succes, viața lor este plina de esecuri. Chiar și cei mai de succes oameni eșuează, deseori in multe aspecte.

Renunță la autocritica

Mulți oameni observa mai multe aspect negative la ei înșiși decât oricine altcineva. De exemplu, a te numi „un eșec” este diferit de a recunoaște că nu ți-ai atins obiectivul. Nu veți reuși să vă construiți încredere în sine dacă vă pedepsiti în permanență. Faceti o lista cu succesele zilnice și cititi-le cu voce tare. Faceți o listă cu lucrurile la care vă pricepeți, stați în fața unei oglinzi și enumerati-le cu voce tare în timp ce vă priviți.

Aveti grija de nevoile dumneavoastra

Unul dintre primii pași in construirea încredeii in sine este să ai grijă de tine. Atunci când sunteți obosit, nu vă alimentati adecvat și nu faceti suficiente exerciții fizice, poate fi dificil să vă simțiți încrezători și confortabil cu propria persoana. Dormiti suficient în fiecare seară. Asigurați-vă că va odihniti cel puțin șapte ore pe noapte. Veti fi mai odihnit si veti avea o perspectivă mai bună asupra vieții.

Dacă nu faceți exerciții fizice, este timpul să începeți.

Nu ezitati sa cereti ajutor

Eleanor Roosevelt a spus: „Câștigi forță, curaj și încredere prin fiecare experiență în care alegi să privești frica în față. Trebuie să faceți ceea ce credeți că nu puteți face. "

Acesta este un citat motivant, dar uneori este mai ușor spus decât făcut. Dacă aveți de-a face cu încredere și stimă de sine scazuta datorita evenimentelor negative din trecutul dvs., poate fi dificil să evoluati pe cont propriu. Dacă vă simțiți blocați și nu faceți progresele pe care le-ați dori, nu ezitati să vă adresați unui psiholog.

Viața trebuie trăită la maxim. Dacă lipsa de încredere te reține, este momentul să faci o schimbare astăzi. Fiecare pas mic înainte este un progres important.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.