Psiholog Iasi, Cum să oferim o educatie echilibrată copilului nostru?

 

 

Psiholog Iasi, Cum să oferim o educatie echilibrată copilului nostru?

 

Dacă doriți să ajutați copilul dvs. să devină o persoană sănătoasă din punct de vedere emoțional, cu un caracter puternic, cercetările sugerează să adoptați următoarele comportamente:

Iubiți-vă copilul necondționat.  Este important să separați comportamentul unui copil de persoana sa, astfel încât să înțeleagă că îl iubești, chiar și atunci când greșește.

Oferiți-i copilului mâncare, haine și adăpost. Asigurarea nevoilor de bază ale copilului dvs. este un comportament elementar. Nu încercați să țineți pasul cu alți părinți, în ceea ce privește obectele cumpărate copilului dvs. Acesta trebuie să învețe noțiunea de ”limită”.

Satisfaceți nevoile emoționale ale copilului dvs.. Asta nu înseamnă că trebuie să cheltuiți toți banii de care dispuneți pentru a-i cumpăra jucăriile dorite. Important este să-i acordați atenție, și să petreceți timp de calitate împreună. Unii experți spun că 30 de minute de atenție exclusivă este benefică pentru copilul dumneavoastră.

De asemenea, este important să validați sentimentele copilului. Dacă plânge, nu-i spuneți că nu are  motiv să plângă, oferiți-i suport  emoțional.  Învățați-vă copilul modalități sănătoase de a face față emoțiilor (de exemplu, să nu lovească pe cineva când este supărat). Părinții trebuie să fie un bun exemplu atunci când vine vorba de gestionarea sentimentelor într-un mod sănătos.

Dacă este cazul, trasați limite. Copiii trebuie să învețe că nu pot face mereu ce le place. Stabilirea de limite în educația copiilor este o modalitate eficientă de a-i ajuta să învețe să se integreze social.

Lăsați copiii să se confrunte cu situații dificile.Dacă vă salvați copilul în orice situație dificilă, îl împiedicați să trăiască o experiență necesară, din care va învăța.

Lăsați-i să se "plictisească" puțin. Timpul nestructurat s-a dovedit a fi  pozitiv pentru dezvoltarea creierului copilului. Nu le oferiți o activitate în mod constant. Copiii sunt în mod natural foarte creativi, imaginativi și experimentali și este benefic ca părinții să încurajeze copiii să-și dezvolte aceste abilități.

 

Dacă întâmpinați dificultăți în relația cu copilul dvs., apelați la un psiholog bun din Iasi!

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.