PSIHOLOG IASI, CUM SĂ NE COMPORTĂM CU UN SOCIOPAT

 

 

 

PSIHOLOG IASI, CUM SĂ NE COMPORTĂM CU UN SOCIOPAT

 

 

Prin conștientizarea și recunoașterea comportamentelor unui sociopat, sunteți în măsură să vă protejați de comportamentul lor egoist, uneori periculos. Iată câteva sfaturi privind relaționarea cu un sociopat:

 

Eliminați-i din viața voastră. Acest lucru poate suna aspru și drastic, dar este cel mai bun mod de a te proteja de un sociopat. Mințile sociopatilor funcționează diferit.

 

Amintiți-vă că nu puteți ”repara” un sociopat. Nu există nici un tratament pentru un sociopat. Este un proces lung și dificil de a ajuta un sociopat să-și diminueze simptomele. Este posibil să nu aveți cunoștințele sau resursele necesare pentru a oferi o asistență adecvată acestei persoane. Cei mai mulți sociopați nu au nici o dorință de a fi ajutați. Fără această dorință, orice formă de tratament este inutilă. Credința că puteți "repara" un sociopat va duce doar la eșec și frustrare.

 

Nu încheiați acorduri sau înțelegeri cu un sociopat. Sociopatul se preocupă doar de interesele sale. Mentineti-va distanta si nu vă lăsați impresionați de comportamentul lor de victimizare. Aceasta este doar o altă tehnică de manipulare a unui sociopat.

 

Crede în instinctele tale. Sociopatii sunt experti în arta manipulării, asa ca, la inceput, ar putea fi dificil de vazut adevărata față a sociopatului. Dacă instinctul tău îți spune că ceva este neînregulă cu o persoană, păstrează distanța față de acea persoană.

 

Cereți ajutor specializat. Dacă ați fost într-o relație cu un sociopat, cel mai probabil ați fost rănit și abuzat într-un fel. Un psiholog bun vă poate învăța să stabiliți limite și să vă protejați de înșelăciunea, agresivitatea și furia unui sociopat, precum și să depășiți traumele cauzate de acesta.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi

 Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.