Psiholog Iasi,Cum să ne comportăm cu un sociopat?
Atunci când avem de-a face cu un sociopat, poate fi o provocare să adoptăm comportamentul potrivit. Cu toate acestea, în multe cazuri, persoanele care se intersectează cu sociopatii nu conștientizează că interacționează cu o persoană care suferă de această patologie. În multe cazuri,este nevoie de un timp îndelungat și de interacțiuni multiple, pentru a realiza cu cine avem de-a face.
Cea mai bună soluție ar fi să încetăm imediat orice contact cu aceștia; totuși, nu este ușor de aplicat această strategie în orice situație. De exemplu, dacă un coleg sau un superior de la locul de muncă prezintă semne de sociopatie, este posibil să nu fiți în măsură să renunțați imediat la locul de muncă sau să refuzați să lucrați cu acel coleg. Dacă totuși vă aflați într-o situație în care vă puteți permite să întrerupeți complet de contactul cu această persoană, vă recomandăm cu tărie să faceți acest lucru.
Dacă nu sunteți în poziția de a scăpa de un sociopat, există anumite comportamente recomandate. În primul rând, ar trebui să fiți prudenți în conversații. Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le înțelegem despre sociopați este că acțiunile lor sunt calculate cu meticulozitate pentru a beneficia sau a câștiga.
Sociopații nu au nicio reținere în a-i manipula pe ceilalți pentru câștigul lor. De multe ori, această manipulare începe prin descoperirea anumitor aspecte despre persoanele cu care conversează. De aceea, întotdeauna să fii în gardă, și să nu oferi detalii explicite despre tine.
Este important să înțelegem natura "relațiilor"care se pot stabili cu sociopații. Având în vedere lipsa de empatie și de remușcări a unui sociopat, niciodată nu se va putea înfiripa o relație autentică cu acești indivizi . Relațiile pentru sociopați sunt pur și simplu "un mijloc pentru atingerea unui scop".
Relațiile romantice cu sociopatii implică trei etape: evaluarea , manipularea și abandonul.
Când înțelegeți simptomele și manifestările unui sociopat, este absolut necesar să vă protejați și să vă apărați.
Așa cum ar trebui să vă abțineți de la a încerca să "salvați" un sociopat, ar trebui să evitați, de asemenea, să-i confruntați. Este foarte important să înțelegeți că sociopatii sunt oameni foarte periculoși și răzbunători. Ei nu au conștiință. Această lipsă de conștiință poate determina sociopatii să recurgă la comportamente nedorite sau chiar violente atunci când se simt amenințați.
Dacă ați fost victima unui sociopat, apelați la un psiholog bun din Iasi.
Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.