Psiholog Iasi, Cum sa luptam cu ruminatiile?

 

 

Psiholog Iasi, Cum sa luptam cu ruminatiile?

 

În viața de zi cu zi, este normal să ai anxietăți. S-ar putea să vă simțiți anxios dacă o persoană iubită este supusă unei intervenții chirurgicale, dacă fiica dvs. adolescentă nu se întoarce acasă până la miezul nopții sau dacă sunteți pe punctul de a susține un discurs. În mod normal, aceste anxietăți dispar după rezolvarea problemei.

Ruminația este definită ca derularea repetitivă a acelorași gânduri, într-un mod obsesiv.  Puteți avea aceste gânduri obsesive de fiecare dată când partenerul este bolnav,  amintindu-vă de gândurile anxioase pe care le-ați avut când a murit bunicul dvs. în timpul intervenției chirurgicale, chiar dacă știți că persoana iubită este tânără. Ruminați de fiecare dată când fiica dvs. întârzie zece minute, gândindu-vă că a fost implicată în ceva teribil. Proiectați consecințe care nu s-au întâmplat, și ,cel mai probabil, nu se vor întâmpla.

Ruminația adesea însoțește trauma. Pe măsură ce mintea prelucrează șocul evenimentelor pe care nu este pregătită să le accepte, poate rememora obsesiv trauma, pentru a găsi o alternativă.  Este de obicei nevoie de un profesionist calificat pentru a ajuta la ghidarea unei persoane prin traume.

Ruminația este strâns asociată cu depresia și tulburarea de anxietate. Gândurile obsesive pot provoca insomnie. Acesta poate interfera cu capacitatea dumneavoastră de concentrare, împiedicându-vă să studiați sau să obțineți performanțe la locul de muncă.

Odată ce ați găsit ruminația ca fiind  vinovată de starea dvs. de indispoziție zilnică, ați făcut primul pas. În loc de amintiri negative, trebuie să vă concentrați pe amintirile pozitive.

Cea mai bună modalitate de a sparge orice ciclu de comportament este de a schimba ritmul vieții de zi cu zi. Ritmul tău zilnic ar putea să-ți agraveze gândirea obsesivă. Dacă începeți în mod obișnuit ruminarea atunci când vă treziti  dimineața, schimbați-vă programul, pentru a include o plimbare de dimineață. Plimbările și drumețiile sunt modalități excelente de a vă relaxa. Schimbarea peisajului vă va ajuta, de asemenea, să vă îndepărtați de gândurile ruminative. Revizitați locațiile în care v-ați simțit cu adevărat fericiți. Aceste locații vă vor ajuta să activați amintirile care v-au adus aceste emoții pozitive.

Problemele ne pot copleși, mai ales dacă le-am permis. La un moment dat, trebuie să permitem acelor gânduri nerezolvate să ajungă la final. Separați-vă problemele. Rezolavți-le mai întâi pe cele mici. Odată ce problemele mai ușoare au ieșit din viața dvs., puteți lucra la cele mari. Creați un plan realist pentru a evolua. Dacă acestea sunt probleme sunt vechi, o rezolvare peste noapte este imposibilă.

Dacă aveți gânduri ruminative de mult timp, nu va fi ușor să rupeți singur ciclul. Este necesar să apelați la un psiholog bun pentru a obține rezultate optime în acest demers.

Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Cabinetul de Psihologie si Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă stă la dispoziție pentru a vă oferi susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor dumneavoastră.