Psiholog Iasi, Cum sa gestionam anxietatea la locul de munca?

 

Psiholog Iasi, Cum sa gestionam anxietatea la locul de munca?

 

Indiferent dacă anxietatea ta a apărut recent, sau ai dezvoltat anxietate de-a lungul timpului din cauza vieții profesionale actuale, este important să știi ce poți face pentru a-ți fi mai ușor să mergi la muncă fără să te simți anxios. Pentru inceput, iată câteva sfaturi care vă vor permite să scăpați de anxietate, și să vă simțiți mai confortabil la locul de munca.

 

Ganditi pozitiv (dar mențineți așteptările realiste)

Munca este unul dintre aspectele dificile ale vieții, deoarece ne impune adesea să ne cunoaștem cu adevărat. Deși nu ne dorim să fim supraîncărcați de sarcini la locul de munca, daca nu avem suficient de lucru ne putem simti nefolositori si neimpliniti profesional.

Primul pas in gestionarea anxietatii este să vă evaluați nivelul de performanță și volumul de muncă actual, și să fiți sincer cu voi înșivă.

Acestea fiind spuse, trebuie să vă cunoașteți propriile limite și să vă aveti așteptări realiste cu privire la munca dvs. Dacă simtiti ca aveți nevoie de timp pentru a vă relaxa, dar totusi nu va acordati timp pentru a va odihni, contribuiti la starea de anxietate pe care o simtiti. Asigurați-vă că stabiliți așteptări realiste, astfel încât să fiți capabil să lucrati fără a vă simti stresat.

 

Vorbește cu șeful tău despre volumul de muncă curent

Deși de multe ori poate fi o sursă de anxietate să vorbești cu șeful tău despre situatia ta actuală, este necesar pentru a-ti pastra echilibrul mental. Dacă aveți o problemă la locul de munca care vă provoacă anxietate, discutati cu seful dvs despre acest aspect.

 

Indentifica factorii declansatori ai anxiietatii

Există multiple cauze ale anxietatii dvs.. Nu toată lumea are aceleași temeri sau griji, și este important să constientizati ce anume va provoaca dvs aceasta stare anxioasa. Când anxietatea se declanseaza, încercați să descoperiți o soluție si invatati exerciții de respirație profundă.

 

Asigurați-vă că aveți suficient timp pentru a avea grijă de voi

În societatea noastră, avem tendința de a valoriza indivizii care se dedică total muncii lor. Aceste tipuri de valori pot fi dăunătoare, deoarece te determina să uiți de alte aspecte ale vietii, și să te concentrezi doar pe munca. Adevărul este că nu puteți fi productiv dacă ignorați propriile dvs. nevoi , iar acest aspect va conduce la rezultate profesionale negative. Când aveți grijă de dvs., sunteți mai capabil să vă confruntați cu provocarile zilnice.

 

Este posibil ca unele persoane să poată face față anxietății lor, în timp ce altele vor avea nevoie de ajutorul unui psiholog.Dacă credeți că aveți o tulburare gravă de anxietate, care nu poate fi rezolvată doar urmând câteva dintre sfaturile enumerate mai sus, apelati la un psiholog sau la un psihoterapeut.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.