Psiholog Iasi, Cum sa fim parinti buni pentru copiii nostri?

 

 

 

Psiholog Iasi, Cum sa fim parinti buni pentru copiii nostri?

 

 

Dacă doriți să ajutați copilul dvs. să devină o persoană sănătoasă din punct de vedere emoțional, cu un caracter puternic, cercetările sugerează unele dintre următoarele comportamente:

Iubește-ți copilul. Pentru marea majoritate a părinților acest sentiment este un dat, chiar și atunci când comportamentul copilului  este frustrant și greu de gestionat. Este important să separați comportamentul unui copil de persoana sa, astfel încât copilul să înțeleagă că îl iubești, chiar și atunci când greșește.

Oferiți-i copilului mâncare, haine și adăpost. Asigurarea nevoilor de bază ale copilului dvs. este un comportament de bază în creșterea unui copil. Nu încercați să țineți pasul cu alți părinți în privința bunurilor cumpărate copilului.

Satisfaceți nevoile emoționale ale copilului dvs.. Aceasta nu înseamnă că trebuie să petreceți tot timpul cu copilul dvs.. Important este să petreceți timp de calitate. Unii experți spun că 30 de minute de atenție exclusiv direcționată către copilul dvs. pe zi,  este benefică pentru acesta.

De asemenea, este important să validați sentimentele copiilor. Dacă ei plâng, nu-i spuneți că nu au motiv să plângă, consolați-i. Părinții trebuie să fie un bun exemplu atunci când vine vorba de gestionarea sentimentelor într-un mod sănătos.

Dacă este cazul, setați limite. Copiii trebuie să învețe în cele din urmă că nu vor putea întotdeauna să facă tot ce vor. Stabilirea de limite copiilor dvs. este o modalitate eficientă de a-i ajuta să se integreze în societate. Creierul unui copil nu are capacitatea de gândire a unui adult, astfel încât copiii trebuie să fie protejați de pericole, cum ar fi televizorul, sau jocuri video, de exemplu. Ca părinte, trebuie să ajutați copiii să învețe comportamente sănătoase, impunânu-le limite.

Permiteți-i copilului dvs. să experimenteze situații dificile. Dacă vă salvați copilul în orice situație dificilă, deoarece credeți că "părinții buni" îi împiedică pe copiii lor să sufere dureri emoționale, îi privezi de o experiență care-i va ajuta să evolueze. Când copilul dumneavoastră vă spune despre o problemă pe care a confruntat-o, discutați despre ce poate învăța din ea.

Lăsați-i să se "plictisească" puțin. Timpul nestructurat s-a dovedit a fi foarte pozitiv pentru dezvoltarea creierului copilului. Nu trebuie să-i oferiți o activitate în mod constant. Copiii sunt în mod natural foarte creativi, imaginative, și este foarte sănătos să încurajați copiii să găsească singuri modalități de petrecere a timpului. Încurajați-vă copiii să desfășoare activități în aer liber.

Nu există o modalitate perfectă de a educa un copil.

Dacă întâmpinați dificultăți în relația cu copilul dvs., apelați la un psiholog bun.Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi?

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.