Psiholog Iasi, Cum sa facem fata diagnosticului de ADHD?

 

Psiholog Iasi, Cum sa facem fata diagnosticului de ADHD?

 

Dacă ați fost diagnosticat cu ADHD, există metode pe care le puteți utiliza pentru a vă face viața mai ușoară.

 

1: Mentineti-va ocupati

O modalitate excelentă de a face față diagnosticului de ADHD este să te menții ocupat - dar nu cu orice fel de activitate.  Ocupă-ti timpul cu ceva care te interesează cu adevărat și te stimulează într-un mod pozitiv. Este o lume vastă și frumoasă în jur, iar potențialele aventuri care ne înconjoară sunt nesfârșite. Pentru a identifica ce activitati te fac fericit, mai întâi, analizeaza-te si fa-ti o introspectie.

Există  solutii pentru toti - odată ce ai găsit-o pe a ta, ești cu un pas mai aproape de a-ți gestiona ADHD-ul, și de a-ți îndrepta energia către o activitate de real interes pentru tine.

 2: Tratamentul medicamentos

Luați-vă medicamentele așa cum vă recomandă medicul dvs. și mențineți un dialog deschis cu acesta. Poate că dozele dvs. ar trebui să fie schimbate pe parcurs. Un medicament se poate dovedi a fi mai util pentru tine decât pentru altcineva. Fiți atenți la cum va simtiti in timpul tratamentului și comunicați deschis cu medicul dumneavoastră, dacă simțiți că ceea ce vi s-a prescris nu funcționează pentru dvs.

3: Terapia

Psihologii va pot fi de real ajutor in gestionarea acestei probleme.

La fel ca în cazul medicației, o mulțime de oameni încearcă în mod activ să evite terapia din cauza conotațiilor negative și a stigmatizarii. Daca ați fost diagnosticat cu ADHD, terapia poate fi un instrument esențial de tratament.

Este posibil să găsiți mai mult decât un simplu furnizor de servicii în terapeutul dumneavoastră. Ai putea găsi și primi tratament de la un psiholog care empatizează cu tine, a tratat multe persoane in situatii similare, și poate chiar s-ar fi luptat cu ADHD la randul sau.

Dacă găsiți psihologul sau terapeutul potrivit pentru dvs. și faceți tot posibilul să urmați sfaturile pe care vi le oferă, terapia vă poate oferi rezultate foarte bune.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.