Psiholog Iasi, Cum sa devenim mai buni cu ceilalti ?

 

Psiholog Iasi, Cum sa devenim mai buni cu ceilalti ?

Desi poate fi o luptă , a avea un comportamentul moral, etic, valoros, este un scop important.

Dar, în practicile de zi cu zi, este ușor să pierzi din vedere scopul. Chiar și cele mai mari suflete din istorie (Gandhi, Maica Theresa, Martin Luther King Jr.) au avut, fără îndoială, zilele lor libere.

Cum poți să devii mai bun?

 Iată câteva sfaturi practice care vă pot ajuta:

Formulați-vă un obiectiv.

Ca în orice călătorie, având o imagine clară a destinației în minte, vă împiedică să vă pierdeți de-a lungul drumului. Păstrați o imagine a unui lider spiritual admirabil  în prim-planul minții voastre, astfel încât să știți către ce tindeți. Un profesor sau o rudă iubită poate servi și ca model.

Prețuiți-vă

Este imposibil să fiți buni cu alții, atunci când sunteți severi cu voi înșivă. Priviți-vă în oglindă și complimentați-vă; faceți-o până când interiorizați afirmațiile. Aveți grijă de aspectul dumneavoastră. Mănâncați sănătoas și odihniți-vă. Iertați-vă.

Fii tu insuti.

 Autenticitatea este importantă. Practicați conștiința de sine, astfel încât să vă cunoașteți punctele forte, slăbiciunile și convingerile, și să acționați într-un mod care să vă reprezinte.

Faceți surprize plăcute altora.

Astfel de comportamente îi fac pe ceilalți să se simtă bine, și vă costă foarte puțin.

Fii politicos cu toată lumea.

 Fii politicos cu cel mai bun prieten și cu tipul care ti-a tăiat calea în trafic. Toți oamenii, indiferent de cine sunt, sunt vrednici de respect. În plus, niciodată nu știți cum simplul act de a zâmbi sau de a ține o ușă deschisă ar putea să înveselească pe cineva.

Nu reacționa cu furie.

 Furia are un rol. Ea ne avertizează asupra problemelor din relațiile noastre cu ceilalți. Dar se poate scăpa ușor de sub control, și poate deveni o forță distructivă. Liniștiți-vă înainte de a  confrunta   persoana care v-a supărat

Iertați.

 Iertarea este un act de putere, care te eliberează de amărăciune și resentimente, ca să poți continua cu viața ta. Chiar dacă cealaltă persoană nu a cerut iertare, meditați sau rugați-vă pentru experiența dureroasă, până când veți găsi ceva pozitiv în ea ,și eliberați pe celălalt de vină, în timp ce vă eliberați pe dumneavostră înșivă.

Fiți cinstit.

Cinstea este importantă deoarece construiește încredere. Și fără încredere, relațiile autentice nu pot exista.

 

Apelați la un psiholog bun din Iasi !

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.