Psiholog Iasi, Cum sa devenim mai altruisti

 

 

Psiholog Iasi, Cum sa devenim mai altruisti

 

Deși nu există o rețetă în acest sens, iată câteva sfaturi practice, care vă pot ajuta.

Definiți-vă un obiectiv.

Ca în orice călătorie, având o imagine clară a destinației , vă va împiedică să vă rătăciți pe drum. Păstrați o imagine a unui lider spiritual  sau a unei alte personalități   pe care o admirați în prim-planul minții voastre, astfel încât să știți către ce vă îndreptați. Creștinii  îl folosesc adesea pe Isus Hristos ca barometru pentru comportamentul lor moral; Buddhistii, desigur, îl au pe Buddha ca  exemplu. Dar nu trebuie să vă abonați la un sistem de credințe. Un profesor sau o rudă iubită poate servi  ca model.

Învață să te iubești.

 Este imposibil de a arăta bunătate altora, atunci când vă disprețuiți pe voi înșivă. Priviți-vă în oglindă și oferiși-vă complimente; faceți-o până când veți interioriza aceste păreri pozitive despre dvs.. Aveți grijă de aspectul dumneavoastră. Mănâncați sănătos, și dormiți suficient. Iartă-te când faci greșeli.

Fii tu insuti.

A fi în acord cu tine însuți este esențial. Nu te neglija pe tine pentru a-i face pe ceilalți fericiți. Practicați autocunoașterea, astfel încât să vă conștientizați punctele forte, slăbiciunile și convingerile, și să acționați într-un mod care să le reflecte.

Fii politicos cu toată lumea.

 Fii la fel de politicos cu șeful, și cu subalternul tău. Fii politicos cu cel mai bun prieten și cu tipul care ți-a tăiat calea în trafic. Spuneți "vă rog" și "mulțumesc", și zâmbiți oamenilor ... indiferent cine sunt ei. Toți oamenii, indiferent de cine sunt, sunt vrednici de respect.

Nu dați curs mâniei.

Furia are un rol. Ea ne avertizează asupra problemelor din relațiile noastre cu ceilalți. Dar ea poate scăpa ușor de sub control, și poate deveni o forță distructivă. Acordați-vă timp să vă liniștiți, înainte de a reacționa impulsiv.  Comunicați sentimentele voastre într-un mod calm și asertiv.

Iartă-i pe ceilalți.

Poate părea o slăbiciune, dar iertarea este un act de putere, care te eliberează de amărăciune și resentimente, ca să poți continua cu viața ta.

Fii cinstit. Cinstea este importantă, deoarece construiește încrederea. Și fără încredere, relațiile autentice nu pot exista. Deci, spuneți întotdeauna adevărul.

Fii un bun ascultator.

 Simplul act de a fi prezent și de a asculta pe ceilalți, vă oferă ocazia de a învăța despre punctul de vedere al unei alte personae, și de a vă conecta cu el sau ea mai profund. Amintiți-vă să fiți un ascultător activ, prin contactul vizual și întrebările de urmărire, pentru a arăta că ați auzit și ați înțeles.

 

Apelati la un psiholog din Iasi

Daca sunteti in cautarea unui psiholog bun din Iasi, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.