Psiholog Iasi, Cum sa depasim traumele emotionale?

 

 

Psiholog Iasi, Cum sa depasim traumele emotionale?

 

Depasirea traumelor emoționale reprezintă o provocare semnificativă, dar asta nu înseamnă că sunt imposibil de depășit. Procesul de recuperare poate dura, și fiecare are modul lui de a gestiona  experiențele trecute, care au fost supărătoare sau traumatice. Metodele următoare pot funcționa mai bine pentru unii oameni decât pentru alții. Cu toate acestea, aplicarea unor modalități dovedite de a face față traumelor emoționale poate ajuta la procesul de recuperare.

 

Incearca sa-ti dezvolti mecanisme coping sănătoase

Una dintre cele mai bune metode de a gestiona traumele emoționale în mod sănătos este să folositi mecanismele dvs. de coping. Aceste mecanisme trebuie sa fie constructive și propice pentru dvs.. Rolul lor este de a va ajuta sa va bucurati de o calitate mai bună a vieții. Acestea pot include antrenamentul fizic sau practicarea unui hobby nou. În schimb, ar trebui să evitați mecanismele de coping nesănătoase, cum ar fi consumul de droguri sau alcool. Consumul de substanțe poate agrava trauma și simptomele asociate.

 

Ai rabdare

Mulți dintre noi consideram că trebuie să depasim traumele repede. In realitate fiecare are nevoie de timpul propriu pentru a lucra cu rănile trecutului. Dorinta  de a reveni la normalitate este de înțeles, dar, persoanele care trec prin traume emoționale trebuie, de asemenea, să-și acorde timp să se vindece. Nu va grabiti si nu va comparati cu nimeni. Nu știi niciodată prin ce trece o altă persoană, care este povestea ei. Când iti doresti sa depasesti o traumă emoțională, este important sa te concentrezi pe tine.

 

Discutați cu un psiholog

De multe ori ne simtim singuri și nu avem incredere in cei din jur. Desi situația fiecărei persoane este diferită, discutia cu un psiholog este o metodă dovedită de coping, care a ajutat atât de mulți oameni. Este normal să aveți anumite rezerve. Mulți oameni se îngrijorează in legatura cu faptul că împărtășesc detalii intime despre ei înșiși  unui străin. Cu toate acestea, este important să vă amintiți că terapeuții sunt acolo pentru a vă ajuta, nu pentru a va judeca.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.