Psiholog Iasi, Cum recunoastem o tulburare psihotica? Care sunt cauzele aparitiei unei tulburari psihotice?

 

Psiholog Iasi, Cum recunoastem o tulburare psihotica? Care sunt cauzele aparitiei unei tulburari psihotice?

 

O persoana care sufera de o tulburare psihotica prezinta o „relație afectată cu realitatea”, poate prezenta halucinații sau iluzii ca parte a ruperii de realitate.

Simptomele tulburarilor psihotice

Să analizăm care sunt unele dintre simptomele caracteristice psihozei. Există destul de multe și variază de la halucinații, despre care am discutat anterior, până la dificultăți de concentrare și insomnii. Depresia, gândurile și tentativele suicidare sunt de asemeni semne de psihoză, motiv pentru care este esențial să fii atent la aceste simptome. Dificultățile de concentrare, anxietatea, exprimarile bizare și modificările somnului sunt, de asemenea, indici ai unei tulburari psihotice.

Retragerea sociala ar putea fi un alt semn al unei tulburari psihotice. Dacă observați că o persoana se îndepărtează de familie și prieteni, este esențial să vorbiți cu ea și să aflați ce se întâmpla.

Alte simptome pot apărea în timpul psihozei, cum ar fi o pierdere a motivației de a realiza activitati plăcute. Simptomele psihotice te pot înspăimânta și, de asemenea, te pot determina să iti faci rău sau să le faci rău altora, motiv pentru care este imperativ necesar să cauți tratament. Nu ezita sa apelezi la un psihiatru si la un psiholog, daca recunosti aceste simptome la tine sau la altcineva.

 

Care sunt cauzele tulburarilor psihotice?

Bolile care afectează creierul pot provoca episoade psihotice. De exemplu, cei care au Alzheimer, demență, HIV, sifilis și alte infecții pot avea simptome psihotice. Chiar și cei cu tumori cerebrale si accidente vasculare cerebrale sau epilepsie pot avea episoade psihotice.

De asemenea, genetica poate juca un rol important în aparitia psihozei.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.