
Psiholog Iasi, Cum interactioneaza psihologia, neurologia și psihiatria?
Cea mai evidentă legătură dintre cele trei specialități este că toate se ocupa de capacitățile mentale ale pacientului. Psihologii, psihiatrii, consilierii și alți profesioniști din domeniul sănătății mintale se concentrează asupra simptomelor psihologice. Profesioniștii în neurologie și psihiatrii, într-o anumită măsură, se concentrează pe aspectele fiziologice, biologice, pe activitatea electrică și reacțiile chimice din creier.
Chiar și așa, neurologia este legată de psihologie și psihiatrie, deoarece starea creierului poate influența gândurile, sentimentele și comportamentele. În același timp, problemele psihologice sunt cauzate de probleme biologice din creier. De asemenea, consecințele unei boli mentale îndelungate pot fi dăunătoare si din punct de vedere fizic.
Simptomele tulburărilor psihologice
Psihologia și psihiatria reprezinta abordari diferite ale proceselor mentale. Dacă mintea îți provoacă probleme, te poate ajuta un psiholog. Dar s-ar putea să nu recunoști imediat că problema este legată de sănătatea ta mentală. Iată câteva simptome de care trebuie să aveți grijă dacă credeți că este posibil să aveți probleme psihiatrice sau psihologice:
Mâncați sau dormiți mai mult sau mai puțin decât de obicei.
Ai puțină energie pentru a face lucrurile pe care le faci de obicei.
Te simți neputincios, fără speranță sau fără valoare.
Aveți dureri inexplicabile.
Evitați situațiile sociale.
Te simți iritabil, neliniștit, confuz, temător sau supărat mai mult decât de obicei.
Ai probleme de relationare.
Aveți schimbări de dispoziție.
Nu puteți face sarcinile zilnice pe care de obicei le gestionați cu ușurință.
Te gândești să-ți faci rău tie sau cu altei persoane.
Fumezi, bei sau consumi droguri mai mult decât în trecut.
Nu mai găsești plăcere, chiar și în activitățile preferate.
Auzi voci sau vezi lucruri care nu exista.
Uneori este dificil să recunoști că ai o problemă cu creierul tău. Alteori, este destul de evident. Simptomele variază de la registrul fiziologic la cel comportamental sau emoțional. Este important să vă amintiți că trebuie să vedeți un medic sau un psiholog pentru a fi diagnosticat.
Dacă aveți simptome persistente din cadrul celor de mai sus, este bine să apelati la un psiholog sau la un psihiatru.
Dacă bănuiți că aveți o tulburare mentală sau o boală a creierului, cel mai bun lucru de făcut este să obțineți ajutor imediat din partea unui psiholog. În loc să încercați să vă diagnosticați singuri, este important să discutați cu un psiholog, care cunoaște semnele și va poate face anumite teste pentru a afla mai multe.
Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog din Iasi!
Dacă sunteți în căutarea unui psiholog din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.