Psiholog Iasi, Cum gestionam frica de stomatolog?
Ideea de a vizita dentistul te sperie? Ei bine, nu ești singur. Frica de dentist este foarte frecventă, iar studiile arată că aproximativ 24% din populația lumii are o teamă de a merge la medicul dentist.
Cel mai bun mod de a face față oricărei probleme de anxietate este de a aborda problema în mod direct. Primul pas este cel mai greu, deoarece implică a intra în contact cu medicul dentist, fie în persoană, fie prin telefon.
Vorbiți despre anxietatea dvs cu medicul dentist. Puneți întrebări cu privire la posibilele proceduri înainte de a merge la medicul dentist, pentru a vă putea atenua teama.
Tehnici de relaxare
Relaxarea începe de multe ori în minte, iar practici precum rugăciunea și meditația pot ajuta la relaxarea minții și la atenuarea oricăror temeri. Respirația profundă vă ajută să relaxați mușchii.
Relaxarea musculară este, de asemenea, o tehnică minunată, în care pacientul începe prin relaxarea corpului de la degetele de la picioare către cap.
Utilizarea distragerilor
Utilizarea tehnicii de distragere a atenției este foarte utilă deoarece ajută la deturnarea pacientului de la procedura medicală. Distragerea ajută la tratarea anxietății dentare prin scăderea comportamentului de evitare și prin diminuarea percepției procedurii stomatologice ca fiind neplăcută. Unele dintre modalitățile posibile de distragere a atenției sunt vizionarea de videoclipuri sau muzica de fundal . Muzica ajută la relaxarea și reducerea anxietății. Ea este o combinație de distragere și relaxare.
Utilizarea medicamentelor pentru ameliorarea anxietății
Dentiștii pot prescrie medicamente pentru ameliorarea anxietății. Stomatologii pot da uneori doze mici și unice cu o oră înainte de procedura dentară, pentru a ajuta pacientul să-și gestioneze anxietatea dentară. Amintiți-vă că medicamentele trebuie luate numai sub îndrumarea medicului. Întotdeauna amintiți-vă să aveți pe cineva care vă poate conduce după o procedură stomatologică dacă vi se administrează medicamente anxiolitice.
Deși aceste sfaturi sunt un început, există multe alte modalități de a face față anxietății dentare. Nu lăsați anxietatea dentară să vă împiedice să obțineți sănătatea orală corespunzătoare. Psihologul vă va ajuta să abordați și să rezolvați problemele de anxietate dentară.
Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi! Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi?
Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.