Psiholog Iasi, Cum depășim traumele copilăriei ?

 

 

 

Psiholog Iasi, Cum depășim traumele copilăriei ?

 

A citi despre modul în care traumele copilariei afectează vârsta adultă este destul de neplăcut. Cu toate acestea, persoanele care au întâmpinat dificultăți ca și copii nu ar trebui să se descurajeze sau să-și piardă speranța. Indiferent ce sa întâmplat în trecut, soarele apare din nou. Există întotdeauna loc pentru evoluție, creștere și recuperare. Persoanele care au trecut prin momente dificile ca și copii pot avea o imagine de sine pozitivă, relații sănătoase și pot trăi cu o viață fericită și de succes. Unele dintre cele mai de succes persoane de astăzi au depășit provocările și copilăria dificilă.

 

Aveți grijă de propria persoană

Deși îngrijirea de sine poate părea oarecum trivială, contează mai mult decât ar putea crede mulți. Jordan Gray Consulting explică faptul că indivizii care au supraviețuit copilăriei traumatice se pot considera în mod subconștient ca nedemni de obiceiuri sănătoase și fericire. Prin urmare, ei sunt mai probabil să-și neglijeze corpul, obiceiurile alimentare, etc. Acest lucru creează un ciclu vicios de stima de sine scăzută și nemulțumire de sine.

Din fericire, ciclul vicios poate fi întrerupt prin practicarea unor obiceiuri sănătoase, cum ar fi exercițiul fizic, un somn bun și o alimentație sănătoasă. O altă formă importantă de autoîngrijire implică luarea în considerare a calității prietenilor, a partenerilor și a altor relații. Oamenii din jurul nostru influențează percepțiile, alegerile și viziunile noastre asupra lumii. De aceea, încheierea relațiilor nesănătoase și excluderea persoanelor toxice este de o importanță primordială, mai ales pentru persoanele care lucrează la vindecarea rănilor din trecut.

 

Practicați hobby-uri

Una dintre cele mai eficiente modalități de a depăși amintirile negative este crearea de amintiri pozitive. Hobby-urile nu numai că permit adulților să evolueze ca indivizi, ci și să găsească un sentiment al scopului. Este important ca supraviețuitorii traumelor din copilărie să știe că experiențele lor trecute nu trebuie să le definească restul vieții. Fiecare are puterea de a-și controla soarta și calitatea vieții.

 

Căutați ajutor și îndrumare profesională

În multe cazuri, consilierii și terapeuții pot servi drept aliați pentru adulții care au suferit traume în copilărie. Cu toate acestea, chiar și cu ajutorul profesional nu va produce schimbări peste noapte. Va fi nevoie de timp, dedicație și angajament. În plus, depășirea traumei din copilărie va necesita, eventual, revizuirea amintirilor neplăcute. Drumul spre recuperare nu va fi niciodată același pentru două persoane diferite, însă, în final, merită.

 

Apelați la un psiholog sau psihoterapeut bun

Această problemă se rezolvă cu ajutorul unui psiholog, prin intermediul psihoterapiei și consilierii psihologice.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.