Psiholog Iasi, Cum depășim anxietatea socială?

 

 

Psiholog Iasi, Cum depășim anxietatea socială?

 

Vorbind cu oameni noi poate fi stresant. Fiind creaturi sociale, dorim, în mod firesc, să ne facem prieteni, și dorim ca toți cei pe care îi întâlnim să ne placă. Totuși, dobândirea acestor prieteni poate fi dificilă pentru majoritatea dintre noi, mai ales dacă suferim de anxietate socială. Dacă vă străduiți să vă faceți prieteni, iată câteva sfaturi despre cum puteți vorbi cu oamenii.

Faceți prima mișcare

Nu veți întâlni pe nimeni nou, dacă refuzați să vă apropiați de ei. Aceasta poate fi adesea cea mai grea parte pentru majoritatea, dar odată ce ați ajuns acolo, angajarea într-o conversație poate fi extrem de ușoară. Când vă apropiați de cineva, asigurați-vă că limbajul corpului este sugestiv. Păstrați corpul drept,  și capul  susținut.

 Începeți conversația cu un subiect simplu.

Nu fiecare conversație trebuie să înceapă adânc pentru a deveni semnificativă. Când încercați să începeți o conversație, abordați un subiect simplu. De exemplu, să presupunem că sunteți la o petrecere și vedeți pe cineva cu care doriți să faceți o conversație. Nu începeți de la început să dezvăluiți povestea vieții voastre. Începeți cu un subiect  simplu, cum ar fi: "Ce bei în seara asta?" sau "De unde știi gazda?". Aceste conversații simple sunt suficiente pentru început.

Rămâneți interesați și atenți

Nu este nimic mai neplăcut decât să vorbești cu o persoană care nu este interesată de ce ai de spus. În timpul fiecărei conversații pe care o aveți, fiți foarte atenți, și ascultați ce spun interlocutorii.

De asemenea, asigurați-vă că le dați indicii că sunteți interesați de ceea ce ei vă povestesc. De exemplu, dând din cap capul și menținând contactul vizual atunci când ei spun ceva, este suficient să vă asigurați că persoana respectivă se simte ascultată. Nu intrați în profunzimea subiectului, dacă nu este necesar.

Păstrați conversația echilibrată

Atunci când începi o conversație, este posibil să vorbești prea mult, sau prea puțin. Permiteți celeilalte persoane să vă adreseze întrebări, nu pierdeți tot timpul vorbind despre dvs. și despre interesele dvs.. O persoană va deveni interesată de tine atunci când împărtășești lucruri despre tine , și când îi lași să te deschidă și ei.

Sesizați când o conversație se apropie de sfârșit

Toate conversațiile au cursul propriu. Indiferent dacă se întâmplă mai devreme sau  mai târziu , trebuie să puteți identifica momentul. Veți putea conversa ulterior cu acea persoană.

Nu puneți întrebări la care se răspunde cu da sau nu

 Adresați întrebări deschise, care vă oferă posibilitatea de a afla mai multe despre persoana respectivă.

Nu purtați o conversație de care nu sunteți interesat

Nu trebuie să vă simțiți obligat să purtați o conversație de care nu sunteți interest.

Apelați la un psiholog bun, dacă vă confruntați cu anxietatea socială. Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi?

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.