Psiholog Iasi, Cu ce se ocupa un psiholog?

psiholog iasi simona curelaru

 

 

 

Psiholog Iasi, Cu ce se ocupa un psiholog?

 

 

Ce este un psiholog?

Psihologul are studii superioare și abilități clinice pentru a ajuta persoanele

să facă față vieților lor. Un psiholog poate diagnostica și trata bolile psihice și mentale.  După mii de ore de formare supravegheată, obțin o licență de practică a psihoterapiei. Psihologul foloseste o varietate de tehnici diferite pentru a trata pacienții. În funcție de obiectivele clientului, un psiholog va fi capabil să determine cea mai buna modalitate de tratare a acestora, si modul de efectuare a acestui tratament.

Ce face un psiholog

S-ar putea să vă întrebați ce face un psiholog?  Depinde de tipul de psiholog. Vom vorbi despre competențele psihologului clinician.  Psihologul clinician susține și ajută persoanele cu probleme de sănătate mintală și boli mintale. Opersoană ar putea să vorbească cu un psiholog dacă are simptome de depresie , anxietate, tulburare bipolară, tulburări de comportament, psihopatie, etc.  Acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care le-ați putea discuta cu un psiholog clinician.  Psihologul ajută oamenii să facă față stresorilor din viața lor și să gestioneze diferite probleme de sănătate mintală.

Psihologul clinician administrează evaluări pentru a determina nevoile individuale ale clientului, precum și dificultățile cu care acesta se confruntă. Psihologul are pregătirea necesară pentru a furniza aceste evaluări, astfel încât să poată diagnostica o anumită tulburare mintală. Atunci când un psiholog efectuează o evaluare, este interesat de modul în care o persoană se gândește sau se comport,  astfel încât să o poată trata în mod eficient. Psihologul va elabora un plan de tratament  pentru fiecare client, care să țină seama de punctele  forte și punctele slabe, nivelul cognitiv și caracteristicile personalității acestuia. Evaluările  sunt instrumente pe care psihologul le foloseste pentru a-și ajuta clienții în cel mai bun mod posibil.

Cum vă ajută un psiholog bun

Un psiholog clinician poate trata pacienții prin diverse forme de terapie. Clienții se adresează psihologului pentru a depăși tulburările mentale sau problemele de viață cu care se confruntă . Tipurile  de psihoterapie includ psihoterpia cognitiv-comportamentală,psihoterapia centrată pe persoană sau psihoterapia umanistă, psihanaliza, psihoterapia psihodinamică, psihoterapia sistemică de cuplu si familie, psihoterapiea copilului, hipnoza, etc. În cazul unor clienți, psihoterapia este combinată cu medicația pentru cel mai bun rezultat. Ei vor consulta atât un psiholog, cât și un psihiatru.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog bun din Iasi, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.

 

 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published