Psiholog Iasi, Cu ce se ocupa un psiholog?

 

 

Psiholog Iasi, Cu ce se ocupa un psiholog?

Psihologul are studii superioare și abilități clinice pentru a ajuta persoanele să facă față dificultatilor cu care se confrunta de-a lungul vietii . Un psiholog poate diagnostica și trata tulburarile mentale.  După mii de ore de formare supravegheată, psihologul obține o licență de practică a psihoterapiei. Psihologul foloseste o varietate de tehnici diferite pentru a trata pacienții. În funcție de obiectivele clientului, un psiholog va fi capabil să determine cea mai buna modalitate de tratare a acestuia.

 

Ce face un psiholog?

Depinde de tipul de psiholog. Vom vorbi despre competențele psihologului clinician.  Psihologul clinician susține și ajută persoanele cu probleme de sănătate mintală. O persoană ar putea să se adreseze unui psiholog dacă are simptome de depresie , anxietate, tulburare bipolară, tulburări de comportament, psihopatie, etc.  Acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care le-ați putea discuta cu un psiholog clinician.  Psihologul ajută oamenii să facă față stresorilor din viața lor și să gestioneze diferite probleme de sănătate mintală.

Psihologul clinician evalueaza clientul pentru a determina nevoile individuale ale acestuia, precum și dificultățile cu care se confruntă. Psihologul are pregătirea necesară pentru a efectua aceste evaluări, astfel încât să poată diagnostica o anumită tulburare mintală. Atunci când un psiholog efectuează o evaluare, este interesat de modul în care o persoană gândește si se comporta,  astfel încât să o poată trata în mod eficient. Psihologul va elabora un plan de tratament  pentru fiecare client, care să țină cont de caracteristicile individuale ale clientului, nivelul cognitiv și caracteristicile personalității acestuia. 

Cum vă ajută un psiholog bun

Un psiholog clinician poate trata pacienții prin diverse forme de terapie. Clienții se adresează psihologului pentru a depăși tulburările mentale sau problemele de viață cu care se confruntă . Tipurile  de psihoterapie includ psihoterpia cognitiv-comportamentală,psihoterapia centrată pe persoană sau psihoterapia umanistă, psihanaliza, psihoterapia psihodinamică, psihoterapia sistemică de cuplu si familie, psihoterapiea copilului, hipnoza, etc. În cazul unor clienți, psihoterapia este combinată cu medicația pentru cel mai bun rezultat. Acesti pacienti vor consulta atât un psiholog, cât și un psihiatru.

 

Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog bun din Iasi, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.