Psiholog Iasi, Criza varstei de mijloc

 

 

 

Psiholog Iasi, Criza varstei de mijloc

 

 

Criza vârstei de mijloc apare în perioada de tranziție de la prima parte a vieții la următoarea. Când suntem tineri, suntem mai capabili să facem tot ce ne dorim. Nu avem griji, și suntem dornici să ne aventurăm. Pe măsură ce avansăm în vârstă, devine mai dificil de a ne asuma riscuri, pentru că probabil avem copii, poate avem un loc de muncă exigent sau  alte responsabilități. Totuși, când ajungem la mijlocul vieții, ne dorim în continuare să simțim această libertate. Vrem să ne simțim liberi și fără griji, și astfel apare criza vârstei mijlocii.

Ce este o criză a vârstei de mijloc?

O criză a vârstei mijlocii are loc atunci când doriți să experimentați, dar simțiți ca timpul dvs. "se scurge".  Îți dai seama că într-o zi nu vei mai fi, așa că simți o panică în a atinge multiple obiective de viață, concomitent cu dorința de a profita cât mai mult din viața ta.

Oamenii  se simt prinși în așteptările societății. S-ar putea să se simtă blocați în carieră până când se pensionează. Anxietatea pe care o resimt are ca rezultat o criză a vieții mijlocii.

Cum să gestionăm criza vârstei de mijloc?

Fiecare persoană reacționează într-un mod unic la o criză a vârstei mijlocii. Comportamentele asociate cu această criză ar putea fi schimbări drastice, ca de exemplu, să-și vândă casa, să-și facă un tatuaj  sau să meargă într-o călătorie în întreaga lume. Ei își pot schimba carierele, pot să divorțeze, să cheltuie într-un mod nesăbuit.  Ideea este că în această perioadă individul se confruntă cu o anumită criză de identitate, și se întreabă sau dorește să se cunoască mai bine.

Revenirea la adolescență

Când sunteți adolescent, vă explorați identitatea. Apoi, intrați la maturitate, iar identitatea se solidifică. În timpul unei crize a vârstei mijlocii simțiți, similar ca în timpul adolescenței, că există o parte din voi  care nu este suficient explorată. S-ar putea să nu știți ce doriți să faceți în această etapă de viață, motiv pentru care a vorbi despre aceste trăiri și gânduri în cadrul ședințelor de consiliere psihologică, poate fi de ajutor.

Cum poate ajuta consilierea psihologică? Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Este important să discutați despre experiențele pe care le aveți în timpul unei crize a vârstei de mijloc, deoarece nu doriți să faceți acțiuni dramatice sau greșeli care v-ar putea afecta negativ. Vorbind cu un psihoterapeut sau un consilier  vă oferă oportunitatea de a discuta despre schimbările din interiorul dvs.,înainte de a lua o decizie ireversibilă. Apelați la un psiholog bun.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.