Psiholog Iasi, Criza existențială

 

Psiholog Iasi, Criza existențială

 

Recunoașteți, îmbrățișați și exprimați-vă criza existențială

Pentru mulți, viața pare mai sigură atunci când emoțiile sunt ascunse sau negate. Teoria existențială sugerează că cel mai sănătos mod de a trata emoțiile este de a le accepta și de a le îmbrățișa. Permiteți-vă să simțiți temerea și anxietatea existențială. Exprimați-o în cuvinte, artă, muzică și acțiuni.

 

Căutați răspunsuri în mod activ

Mulți oameni își pot rezolva crizele existențiale după o căutare activă a răspunsurilor. Puteți găsi răspunsuri posibile în mai multe moduri.

 

Adresați-vă întrebări

Când găsiți sursa anxietății voastre existențiale, auto-interogarea vă poate ajuta. Odată cu răspunsurile pe care le veți găsi, veți ști mai bine cum trăiți viața și ce contează cel mai mult pentru dvs. Odată ce ați răspuns, puteți începe să rezolvați problemele existențiale cu care vă confruntați.  Să spunem, de exemplu; te lupți să avansezi în cariera ta. Ești blocat și nu știi care este următoarea mișcare. Un consilier vă poate ajuta să vorbiți despre locul de muncă și să decideți ce doriți să faceți în continuare.

 

Luați în considerare o varietate de opțiuni

După ce ați cercetat problemele dvs., veți avea la dispoziție o varietate de opțiuni și veți găsi cea mai bună opțiune. Soluția poate să nu fie evidentă, dar știind că există opțiuni vă va liniști. Amintiți-vă că este viața voastră și că aveți libertatea de a face alegeri cu privire la lucrurile pe care le puteți controla.

 

Acceptați că nu puteți ști totul

Chiar dacă petreceți ani cercetându-vă problemele existențiale , nu puteți ști niciodată totul. Doar acceptarea acestei limitări vă poate îmbunătăți semnificativ abilitatea de a vă rezolva criza existențială.

 

Construiți și mențineți legături cu ceilalți

Construirea și întreținerea legăturilor poate fi o provocare dificilă, în special în perioadele grele ale vieții. Aceste relații sociale vă pot ajuta să vă rezolvați criza în care vă aflați.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Această problemă se rezolvă cu ajutorul unui psiholog, prin intermediul psihoterapiei și consilierii psihologice.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.