Psiholog Iasi, Conversatia cu o persoana care sufera de autism

 

 

Psiholog Iasi, Conversatia cu o persoana care sufera de autism

 

O conversație cu o persoană cu autism poate fi extrem de provocatoare. La urma urmei,  conversațiile obișnuite necesită flexibilitate, spontaneitate și empatie. A vorbi cu cineva care are această tulburare este adesea ca și cum ai asculta un monolog. Adulții cu autism tind să vorbească, fără a le oferi celorlalți șansa de a răspunde. Unele dintre caracteristicile modului în care persoanele cu autism conversează sunt:

Incapacitatea de a recunoaște figurile de stil

 O persoană cu autism, nu numai că are probleme în a înțelege semnificația unei metafore, dar nici măcar nu este conștientă de ce înseamnă o figură de stil. Această incapacitate îi face adesea sarcastici.

Manifestări  fizice în timpul conversației

Atunci când vorbim cu cineva care suferă de autism, adesea observăm că această persoană evită contactul visual. Ei nu sunt la fel de conștienți de spațiul personal al celorlalți, nu sunt interesați de părerea interlocutorului. Chiar dacă nu intenționează să fie nepoliticoși, unii ar putea interpreta comportamentul lor în acest fel.

Nu respectă reciprocitatea dialogului

Un pacient care suferă de autism ar putea vorbi în același timp cu intelocutorul. Ei pot râde în contexte nepotivite, cum ar fi la o înmormântare.

Nu tolerează schimbările

Adulții cu autism sunt adesea foarte ordonați. Ei găsesc confort în aranjarea spațiului lor. De asemeni, le este greu să-și părăsească domiciliul, manifestând o frică marcată de schimbare a mediului.

Le este greu să-și exprrime emoțiile

Așa cum persoanele cu autism au probleme în recunoașterea sentimentelor altora, la fel de greu le este să își exprime propriile sentimente.

Stereotipii motorii

Stereotipiile motorii sunt caracteristice persoanelor cu autism. Sprijinul social din partea grupului și a unui psiholog  îi poate ajuta să gestioneze frustrarea de a fi diferit în acest mod evident.

Ecolalia

Un adult cu autism poate repeta ultimele cuvinte ale interlocutorului său.

Incapacitatea de a recunoaște pericolul

Pentru că au dificultăți în anticiparea viitorului, adulții cu autism nu-și dau seama ce se va întâmpla în continuare. Trebuie să fim capabili să ne imaginăm consecințele negative, pentru a rămâne în siguranță.

Dacă copilul dumneavostră suferă de această tulburare, apelați la un psiholog.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.