Psiholog Iasi, Consilierea psihologica privind abuzul de substante

 

 

Psiholog Iasi, Cum vă poate ajuta consilierea privind abuzul de substanțe

 

 

Consilierea împotriva abuzului de substanțe vă poate ajuta să vă depășiți dependența într-o bună zi. Veți identifica comportamentele dvs. disfuncționale, și veți găsi modalități mai bune de a face față situațiilor de viață. Veți explora modul în care trecutul dvs. v-a condus să abuzați de droguri și de alcool. Cu ajutorul consilierii psihologice, puteți învăța noi modalități de a vă gândi la trecutul dvs. și de a vă elibera de traumele anterioare și obiceiurile distructive. Consilierul dvs. vă poate ajuta cu o varietate de sfaturi, instrumente, resurse și tehnici, pe care le puteți folosi pe cont propriu în fiecare zi, pentru a vă crește șansele de a vă depăși dependența.

Creșterea gradului de autoconștientizare

Totul începe cu creșterea gradului de conștientizare de sine. Cu instruirea și îndrumarea oferită de consilierul dvs., puteți învăța să fii un observator obiectiv al modului în care gândiți și vă comportați, atunci când vă confruntați cu frică, durere sau suferință emoțională.

Schimbați gândurile disfuncționale

Gândurile pe care le vei schimba sunt cele care te fac să abuzezi de droguri și de alcool. Aceste gânduri nu sunt de folos, chiar dacă le vedeți ca fiind adevărate. Odată ce indentifici acele gânduri, terapeutul te poate ajuta să schimbi modul în care te gândești la tine, și la ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Alegeți comportamente mai bune

Cu mintea plină de gânduri pozitive, creative și utile, un comportament mai bun devine mai ușor. Cu toate acestea, aveți întotdeauna posibilitatea de a lua decizii proaste. Deci, unul din obiectivele  consilierii impotriva consumului de droguri și alcool este de a afla ce comportamente vă mențin echilibrat.

Stăpâniți-vă impulsurile de a consuma substanțe nocive

Este întotdeauna bine să vă oferiți ceea ce doriți atunci când vă conduce la o viață mai bună. Cu toate acestea,  dorințele întunecate  vă pot distruge viața și chiar vă pot amenința  existența. Autocontrolul este un lucru dificil de învățat pe cont propriu. Un consilier vă va învăța metodele de evitare a consumului de droguri și alcool.

Unde găsiți ajutor

Găsirea unui terapeut care să vă ofere consiliere privind abuzul de substanțe nu este întotdeauna ușoară, dar vă poate salva de la autodistrugere. Puteți obține ajutor de urgență imediat, dacă știți unde să mergeți. Apelați la un psiholog bun.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.