Psiholog Iasi, Consilierea psihologica
Participarea la sedinte de consiliere psihologica poate fi benefică din diferite motive. Un consilier profesionist vă poate ajuta atunci când suferiți de diverse afecțiuni mentale. De asemenea, psihologul va va oferi consiliere specializată în multe domenii. Dacă aveți nevoie de consiliere în relații, consiliere în muncă sau consiliere pentru abuzul de substanțe, puteți apela la un consilier specializat, care are experiență și educație în acest domeniu. Un consilier îți va oferi feedback obiectiv și va fi imparțial. De asemenea, nu trebuie să aveți o tulburare mintală pentru a beneficia de consiliere. Mulți caută consiliere deoarece traversează o perioada dificilă în viață și au nevoie de îndrumarea și sprijinul unui profesionist.
Unele persoane devin foarte nelinistite în privința participării la o ședință de consiliere. Dacă nu ați fost niciodată la un consilier, atunci probabil că aveți putine informatii in legatura cu ce să vă așteptați de la o sedinta de consiliere. Este important să încercați să vă relaxați și să constientizati că este ffiresc sa va simtit nelinistit și există modalități de a reduce anxietatea. Citiți mai multe informații in legatura cu ce vă puteți aștepta în general într-o sedinta inițială de consiliere.
Consilierul dvs. vă va cunoaște
Consilierul dvs. vă poate trimite unele formulare înainte de prima ședință sau vă poate solicita să veniți la programare mai devreme pentru a completa formularele, așa cum face de obicei un medic. Aceste formulare vor conține probabil informații despre practicile consilierului, informații privind confidențialitatea, precum și unele întrebări de evaluare.
În timpul primei sesiuni de consiliere, impreuna cu psihologul, veti face demersuri pentru a va cunoaste reciproc. Mulți experți sunt de acord că raportul dintre consilier și client este mai important decât experiența consilierului.
Probabil vi se vor pune întrebări cu privire la viața și istoricul dvs. Aceasta ar putea include lucruri cum ar fi ocupația ta, mediul tău academic și care sunt hobby-urile tale. În afară de întrebările generale, consilierul va întreba și despre situația ta de viață. Vor apărea întrebări despre relațiile voastre și toate răspunsurile dvs. îl vor ajuta să înțeleagă viața voastră.
Toate aceste întrebări sunt necesare pentru ca psihologul sa va cunoasca și pentru a va face o evaluare inițială in vederea planificarii interventiei. Ședințele inițiale au ca obiectiv indentificarea problemelor . Deci, chiar dacă nu vă simțiți diferit sau mai bine după prima sedinta, este absolute firesc. Demersul therapeutic necesita timp.
Veti discuta despre motivele care v-au determinat sa apelati la un psiholog pentru a urma sedinte de consiliere
Desigur, consilierul va dori, de asemenea, să afle motivele care te-au determinat sa apelezi la consiliere. Chiar dacă aceste probleme nu sunt discutate în detaliu în timpul primei sedinte, acestea vor fi abordate în profunzime intr-o sedinta ulterioară. Nu este obligatoriu să îi spui consilierului tău toate secretele pe care nu ești pregatit să le împărtășești.
Este important să poți vorbi deschis despre motivele tale de a apela consiliere. De asemenea, puteți fi întrebat despre anumite cauze declansatoare ale problemelor pe care le întâmpinați. De exemplu, unii oameni suferă de stres sever și anxietate din cauza faptului că au o carieră foarte solicitantă. Dacă acesta este cazul, atunci consilierul dvs. ar putea dori să discute unele aspecte ale meseriei dvs. pentru a obține o imagine de ansamblu a problemelor cu care va confruntati.
Va fi o conversație minuțioasă care se va extinde în timp. Vizita dvs. inițială va fi începutul, iar discuțiile despre problemele dvs. vor fi elaborate în sedintele viitoare. De asemenea, este posibil să ajungeți să constientizati unele probleme de care nu erați conștient.
Veti discuta despre simptomele dumneavoastra
Simptomele tale vor fi, de asemenea, discutate în detaliu.
Simptomele tale vor fi, de asemenea, discutate în detaliu. Trebuie să îi spui consilierului cum te simți și ce se întâmplă atunci când treci prin simptome de anxietate sau probleme de depresie.
Aceste simptome au adesea un impact asupra multor aspect ale vieții tale. Consilierul poate dori să discute despre modul în care anxietatea sau depresia dvs. este transferată în alte aspecte ale vieții voastre, cum ar fi somnul, munca, sănătatea și relațiile.
Încercați să fiți deschiși și sinceri
Toti ne simtim jenati uneori și nu este întotdeauna ușor să fim complet sinceri. S-ar putea să simtiti nevoia să mințiți sau să evitați să răspundeți la anumite întrebări. Problema este că atunci când nu îi spui adevărul consilierului, demersul terapeutic nu va fi eficient. Nu veți putea realiza progrese dacă consilierul nu știe ce se întâmplă.
Consilierul dvs. nu vă judecă. Psihologul discuta probleme extrem de sensibile și personale în fiecare zi. De asemenea, consilierul dvs. este obligat din punct de vedere etic să păstreze confidențialitatea. Limitele confidențialitatii intervin in situatia in care ești un pericol pentru tine sau pentru altcineva.
Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi
Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.