Psiholog Iasi, Consilierea psihologica

 

Psiholog Iasi, Consilierea psihologica

 

Consilierea psihologică este o formă de psihoterapie în care vorbești cu un psiholog despre ceea ce se petrece în viața ta, despre durere, stagnare, furie, tristețe, depresie, anxietate, traume și multe altele. Puteți discuta cu un psiholog despre o gamă largă de probleme de sănătate mintală sau despre probleme generale de viață. Consilierea psihologică nu este doar pentru oamenii "nebuni". Acest stigmat trebuie eliminat. Atunci când apelați la serviciile unui psiholog, înseamnă că  aveți grijă de dvs. Nu este nimic în neregulă cu confruntarea cu problemele care vă provoacă durere. Este important să rețineți că consilierea vă poate ajuta să navigați printr-o varietate de probleme. Dacă participați la consiliere cu partenerul dvs., un psiholog bun vă poate ajuta să vindecați problemele care apar în relația dvs., să comunicați mai bine și să vă înțelegeți. Ar putea chiar să salveze relația. În plus, dacă sunteți hotărât să vă separați de cineva în mod pașnic, a apela la un consilier cuplu poate fi de mare ajutor.

Forme de consiliere psihologică

Există multe forme diferite de consiliere psihologica, cum ar fi consilierea psihologica individuală, consilierea psihologica care se adresează problemelor din  carieră, consilierea psihologica a cuplurilor, și multe altele. În funcție de nevoile dvs., puteți stabili ce fel de consiliere funcționează pentru dvs. Este avantajos să știți că există o varietate de modalități de a primi tratament de sănătate mintală. Dacă trăiți cu o boală psihică, participarea la consiliere psihologica poate fi extrem de utilă. De exemplu, persoanele care au atacuri de panică recurente nu stiu întptdeauna cum să le gestioneze. Un psiholog vă va ajuta să vă dezvoltați abilitățile de coping și tehnicile de prevenire a atacurilor de panică. Persoanele care se luptă cu alte boli mintale, cum ar fi depresia, pot beneficia, de asemenea, de serviciile unui psiholog.  Toată lumea are nevoie uneori de ajutor la un moment dat.

Mituri despre consilierea psihologica

Unii oameni cred că există riscul de a deveni dependent de un psiholog  sau psihoterapeut. Nu adevărat. Un psiholog este acolo să vă ajute când vă confruntați cu probleme. Este important să ne amintim că toți trebuie să avem grijă de sănătatea noastră mintală. Dacă nu ai grijă de sănătatea ta mintală, vei suferi. Tu esti stăpânul destinului tău și consilierea psihologică este o excelentă formă de sprijin de care poți beneficia. Consilierea psihologica nu se adresează celor care nu își pot gestiona singuri problemele. Un psiholog vă va ajuta sa vă luați viața în mâini . În ceea ce privește dependența de un psiholog, scopul consilierii  psihologice este de a vă aduce  la un punct în care vă veți  gestiona problemele pe cont propriu. Un psiholog este ca un profesor.

Apelați la un psiholog sau psihoterapeut bun din Iasi

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.