Psiholog Iasi, Consilierea pentru copii

 

Psiholog Iasi, Consilierea pentru copii

 

Ați observat că copilul dvs. pare mai  retras în ultima vreme, nu reușește să relaționeze cu alți copii sau pur și simplu pare schimbat? Dacă este cazul, aceștia pot beneficia de consiliere psihologică pentru copii.

Dacă sunteți părinte, și copilul dvs. se confruntă cu probleme mentale sau emoționale, apelați la un psiholog de copii.

Consilierii pediatrici sunt special instruiți pentru a lucra cu copiii care se confruntă cu o varietate de probleme, ajutându-i să facă față și să le depășească, astfel încât aceștia să își poată realiza întregul potențial acasă, la școală și în relații. La urma urmei, copiii nu sunt protejați de stres, anxietate și alte probleme cu care se confruntă adulții. Psihologii de copii lucrează cu copii de toate vârstele cu diferite probleme, cum ar fi dificultatea de a face față unui eveniment traumatizant, divorțul părinților, senzația de a fi excluși de către colegi, și altele.

În mod obișnuit, psihologii de copii își adaptează terapia fiecărui copil , luând în considerare vârsta, nivelul de dezvoltare, personalitatea, problemele comportamentale și multe altele. Apoi, vor stabili obiective specifice de terapie pentru a se asigura că strategia abordată este optimă. În funcție de nevoile copilului, consilierul poate utiliza una sau mai multe din următoarele tehnici: dialogul, terapia prin joc sau terapia de grup. Fiecare poate fi eficientă, dar cel mai adesea consilierii vor începe cu dialogul cu copilul pentru a forma o legătură cu acesta, și pentru a se asigura că el înțelege pe deplin cum se simte.

În cazul în care nu sunteți sigur dacă copilul dvs. ar putea avea nevoie de consiliere pediatrică, această listă de semne de avertizare vă poate ajuta:

Dorința de a petrece timp singur sau lipsa dorinței de a petrece timp cu familia sau prietenii

Scăderea bruscă a performanțelor școlare

Dificultăți de concentrare la școală sau la alte sarcini

Tristețe persistentă, somnolență, lipsă de energie sau lipsă de speranță

 Anxietate sau stres

O pierdere a interesului pentru activitățile zilnice

Izbucniri de furie sau episoade de agitație

Schimbări în  ritmul somnului sau în obiceiurile alimentare

Dificultăți de relaționare cu colegii

Retragere sau refuzul de a se comunica

 În cazul în care copilul dvs. prezintă mai mulți factori de risc, poate fi util să apelați la un psiholog bun.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.