Psiholog Iasi, Combaterea anxietății severe

 

 

Psiholog Iasi, Combaterea anxietății severe

 

Împreună cu tratamentul profesional, ajustarea rutinei zilnice și punerea în aplicare a unor remedii  vă pot reduce foarte mult anxietatea și pot ajuta la reglarea emoțiilor. În multe cazuri, aceste remedii sunt recomandate pe lângă medicamente și psihoterapie.

 

Fă mișcare zilnic

Mișcarea poate reduce stresul și anxietatea. Fie că este vorba despre o plimbare de 10 minute sau o sedință cardio de 45 de minute, exercițiile fizice pot oferi ore de eliberare de anxietate și depresie. Încercați să introduceți mișcarea în rutina zilnică.

 

Odihniți-vă suficient

Privarea de somn poate duce la tulburări de anxietate. Lipsa somnului și anxietatea crescută pot deveni un ciclu vicios, deoarece stresul și anxietatea pot provoca insomnie și alte probleme legate de somn.

Îți poți îmbunătăți igiena somnului evitând orice stimulare înainte de culcare, încorporând activitatea fizică în rutina zilnică și stabilind un ritual de noapte relaxant.

 

Limitați consumul de cafea

Cofeina este un stimulant care poate exacerba anxietatea.

 

Renunță la fumat

Anxietatea poate scădea foarte mult dacă renunți complet la fumat sau reduci consumul de nicotină.

 

Mâncați sănătos

Carbohidrații complecsi măresc cantitatea de serotonină din creier și atenuează simptomele de anxietate. Cu toate că dieta nu va vindeca anxietatea, o va putea ameliora.

 

Ieșiți din rutină

Când începeți să vă simțiți anxios, mergeți la o plimbare sau luați o pauză de câteva minute pentru a respira.

 

Socializați

 

Menținerea relațiilor sănătoase poate combate stresul, precum și contribuie la eliberarea hormonilor care reduc stresul.

 

Niciodata sa nu renunti

După cum a spus odată poetul Rainer Maria Rilke: "Continuați să mergeți, nici un sentiment nu este definitiv". Chiar dacă vă luptați cu anxietate severă de zile, săptămâni sau luni, există întotdeauna speranță!

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!

Această problemă se rezolvă cu ajutorul unui psiholog, prin intermediul psihoterapiei și consilierii psihologice.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.