Psiholog Iasi, Cele mai recomandate exercitii de Mindfulness

 

Psiholog Iasi, Cele mai recomandate exercitii de Mindfulness

 

Următoarele exerciții de mindfulness sunt recomandate frecvent de catre psihoterapeuți. Aceste exerciții va ajuta sa va concentrati la momentul prezent si sa reduceti stresul.

Unele dintre aceste exerciții se practica frecvent în ședințe de grup. Cu toate acestea, ele au fost adaptate pentru a fi facute si individual.

 

Exercițiul cu stafide

Tot ce ai nevoie pentru acest exercițiu este o stafidă sau de un aliment similar. Stai confortabil și priveste stafidele. Concentreaza-te mai întâi la felul in care arată. În continuare, observa textura acestora. Cum le simte pielea ta în timp ce le atingi? În cele din urmă, mirositi-le și apoi la sfârșitul exercițiului mâncați stafidele și concentrați-vă pe gustul lor.

 

Exercițiul de scanare corporală

Pentru acest exercițiu, vă veți intinde cu palmele în sus sau veți sta asezat pe un scaun confortabil. Nu vă veți misca în timpul acestui exercițiu. În primul rând, veti deveni conștienti de respirația dvs..

În continuare, vă veți concentra asupra modului în care simtiti fiecare parte a corpul dvs. Începeți cu degetele de la picioare, apoi fiti atenti la gambe, genunchi, coapse, zona pelvină, abdomen, piept, spate, mâini, brațe, gât și in final fața. Petreceți cel puțin un minut „scanând” fiecare parte a corpului.

 

Vizualizarea mentala

Va trebui să vă aflați într-o cameră cu o fereastră pentru acest exercițiu. Stati confortabil la fereastră și priviti afară. Observati imaginea din fața dvs.. Concentrați-vă pe culori, forme și mișcare.

 

Exercițiul celor cinci simturi

Exercițiul celor cinci simțuri este frecvent recomandat celor care sufera de anxietate sau de stres.

În primul rând, opriți-va din activitatea pe care o faceati anterior si incercati sa va concentrati. Opriți toate activitățile și gândurile.

În continuare, va veti concentra pe cele cinci simțuri. Găsiți cinci lucruri pe care le puteți vedea, patru lucruri pe care le puteți simți, trei lucruri pe care le puteți auzi, două lucruri pe care le puteți mirosi și un lucru pe care îl puteți gusta. Acest exercițiu se poate face foarte repede dacă sunteți presat de timp.

 

Exercițiului de conștientizare

Exercițiul de conștientizare poate fi, de asemenea, facut in orice moment si nu necesita instrumente speciale. În primul rând, opriți-va din ceea ce faceați anterior. Fiti prezenti în acest moment.

În continuare, concentrați-vă asupra respirației timp de un minut. Nu permiteți gândurilor să pătrundă. Conștientizeaza modul în care respiri, fără a încerca să-l schimbi.Apoi, fii constient de corpul tău. Ce simți în acest moment? În cele din urmă, comutati-vă atentia catre mediul exterior. Observati culorile si formele obiectelor din jur.

 

Exercițiul de respiratie

Întrerupeti activitatile anterioare. Permiteți gândurilor și sentimentelor să vă curgă prin minte și dați-le un nume fiecareia. Faceți acest lucru timp de un minut. Apoi urmează să vă concentrați asupra respirației timp de un minut, lăsând aceste gânduri să curga. Urmează să-ți extinzi conștientizarea asupra corpului tău și a modului în care respiratia il influenteaza.

 

Exercițiul frunzelor

Acesta este un exercițiu de mindfullness foarte simplu, folosit adesea în terapia dialectică comportamentală. Ai nevoie doar de o frunză. Stai confortabil și concentrează-te pe frunză timp de cinci minute. Concentreaza-te pe textura, culorile și modelele sale. Urmareste tiparele frunzei cu ochiul și mintea ta, chiar si cu atingerea.

 

Mancati cu atentie

Mâncatul cu atenție este un exercițiu bun pentru cei care încearcă să depășească tulburările alimentare sau doresc să slăbeasca. Este, de asemenea, o modalitate bună de a trai clipa prezenta.  Miroase mâncarea. Concentrați-vă asupra diferitelor mirosuri care sunt prezente în alimente și în mediu. Apoi, continuați să mâncați cu atenție. Concentrați-vă pe textura alimetelor, pe varietatea de gusturi pe care le are și mestecați foarte încet și constient.

 

Mindfulness în terapie

Dacă aveți probleme cu anxietatea sau aveți o tulburare de dispoziție, exercițiile de mindfulness vă pot ajuta să vă gestionați simptomele. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru aceste probleme sau dacă aveți pur și simplu nevoie de mai multe informații despre practicarea mindfulness, contactați un psiholog.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.