Psiholog Iasi, Ce este temperamentul impulsiv?

 

 

Psiholog Iasi, Ce este temperamentul impulsiv?

 

Cu toții ne pierdem cumpătul uneori, chiar și în viața de zi cu zi.  Frustrea poate duce emotiile la extreme, poate determina tensiune fizică, creșterea ritmului cardiac și apariția tulburărilor de respirație. Reacționând agresiv ca răspuns la aceste probleme de furie poate fi periculos.

Furia este adesea menționată ca o reacție de moment. Un temperament impulsiv se referă la răspunsul  agresiv  pe care îl are cineva într-o situație specifică, intr-un mod repetat.

 

Semnele și simptomele unui temperament impulsiv

Un răspuns impulsiv ocazional nu indică neapărat un temperament coleric. Un diagnostic complet necesită apariția tendințelor comportamentale, împreună cu simptomele fizice și emoționale, care apar frecvent.

Dacă vă simțiți copleșiți, aveți probleme cu organizarea sau gestionarea gândurilor sau aveți gânduri intruzive cu privire la rănirea dvs. sau a altora, ați putea avea un temperament impulsiv sau o tulburare de furie mai gravă. Ca răspuns la emoțiile puternice, pot apărea schimbări fizice, ceea ce duce în cele din urmă la explozii de furie. Fără a gestiona furia și temperamentul coleric, sănătatea dumneavoastră fizică poate fi în pericol. Unele simptome fizice includ hipertensiune arterială, dureri de cap, presiune sinusală și multe altele. Practic, dacă un temperament coleric îți domină starea mentală, poți deveni vulnerabil din punct de vedere fizic.

 

Cauzele temperamentului impulsiv

Anumiți factori declanșatoari pot cauza furie sau iritabilitate fizică și psihică. Aceștia pot fi anxietate, stres, precum și responsabilități familiale, sociale și financiare copleșitoare. Când anumite situații provoacă iritabilitate, frustrarea tinde să se instaleze. Dacă furia se declanșează cu ușurință, acesta poate fi un semn al unui temperament coleric.

Unele dintre cauzele exterioare, care declanșează reacțiile impulsive includ lipsa de somn, scăderea zahărului din sânge, diabetul zaharat, gripa și multe altele. Unele afecțiuni pot provoca schimbări hormonale și pot duce la iritabilitate. Acestea sunt diverse, ca de exemplu sindromul premenstrual, menopauza, hipertiroidism și multe altele.

Așa cum am menționat mai sus, cu toții suntem iritați sau furioși din când în când. Am putea fi obosiți sau flămânzi sau chiar ușor bolnavi. Dar este important să știți că, dacă această situație  persistă în timp, este necesar să apelați la un psiholog.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!

Această problemă se rezolvă cu ajutorul unui psiholog sau a unui psihoterapeut, prin intermediul psihoterapiei și consilierii psihologice.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.