Psiholog Iasi, Ce este rezilienta psihologica?

 

 

Psiholog Iasi, Ce este reziliența psihologică?

 

 

Putem  face față celor mai dificile circumstanțe. Când veți întâmpina situații limită, veți putea deveni  mai puternic decât înainte. Când oamenii se confruntă cu dificultăți extreme în viața lor, fie nu reușesc să depășească dificultățile, fie sunt supraviețuitori ai traumei. Dacă învățăm din experianța traumatizantă, eșecul ne poate face mai puternici. Putem învăța din greșelile noastre și, astfel, vom găsi modalități de a face alegeri mai bune în viitor.

Reziliența psihologică este capacitatea de a face față traumelor sau situațiilor de criză. Nu poți prevedea ce ți se va întâmplă. Suntem la mila mediului înconjurător. Dar poți controla felul în care gestionezi trauma. Puteți dezvolta un comportament sănătos pentru a face față evenimentelor traumatizante. Reziliența ne permite să continuăm. Viața nu este ușoară.

 

Sănătatea mintală și reziliența

Problemele de sănătate mintală sunt dificile, dar datorită rezilienței, putem evolua.  Depresia și anxietatea sunt dificil de gestionat. Cu toate acestea, capacitatea noastră de a rezista ne ajută să facem față tulburărilor mintale. Există situații în care tulburările mentale sunt foarte dificil de tratat. Depresia, dacă este lăsată netratată, poate omorî oameni. De aceea este esențial să primiți tratament în timp util,  dacă suferiți de depresie. A trăi cu orice boală mintală nu este ușor. Sănătatea mintală și menținerea acesteia este o provocare, dar este posibilă.

 

Cum devenim mai rezistenți?

Autoîngrijirea este esențială. Aveți grijă de dvs., acordați-vă atenție și ajutor în primul rând dvs., astfel încât să fiți capabil să îi ajutați și pe ceilalți . Pastrați speranta vie; aveți încredere că lucrurile se vor îmbunătăți. Amintiți-vă că toată lumea a trecut prin vremuri grele. Învățați din experiențele voastre trecute și amintiți-vă abilitățile pe care le-ați folosit atunci. Relaxați-vă, și trăiți în prezent. Nu rămâneți blocați în trecut. Construiți o rețea de sprijin fiabilă, și bazați-vă pe acești oameni atunci când vă simțiți vulnerabili și aveți nevoie de ajutor. Discutați cu ei când vă simțiți deznădăjduit. Nu trebuie să faci nimic singur. De aceea prietenii și familia dvs. sunt aici, pentru a vă ajuta să navigați în aceste vremuri grele.

Dacă vă confruntați cu situații dificile, apelați la un psiholog bun.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.