Psiholog Iasi, Ce este rationalizarea? Care sunt efectele rationalizarii?

 

Psiholog Iasi, Ce este rationalizarea? Care sunt efectele rationalizarii?

 

 

Soluția rațională nu este un mecanism de apărare, dar atunci când o folosim în mod constant pentru a evita emoțiile dureroase, ne putem refuza șansa de a ne vindeca. Există multe moduri în care ne putem rationaliza sentimentele. De exemplu, puteți enumera beneficiile de a fi din nou singuri, în loc să vă confruntați cu durerea respingerii după o despărțire.

Spre deosebire de alte mecanisme de apărare, rationalizarea poate parea ca o abordare realista a unei situatii.

Astfel, rationalizarea pare să se bazeze pe adevăr. Logica are un rol important în abordarea vieții, dar experiența noastră emoțională este esențială, și trebuie traita ca atare. La fel ca durerea fizică, stresul emoțional ne avertizează in legatura cu o situatie care necesita rezolvare. Emoțiile nu pot fi calificate ca bune sau rele. Ele sunt pur și simplu răspunsul dvs. la evenimentele de viata. Modul în care alegem să gestionăm o emoție determină felul în care aceasta ne va afecta viața.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.