Psiholog Iasi, Ce este limbajul corporal si ce rol are in comunicare?

 

Psiholog Iasi, Ce este limbajul corporal si ce rol are in comunicare?

 

Limbajul corporal este o formă de comunicare non-verbală, care include acțiuni multiple, cum ar fi:

Expresii faciale

Gesturi

Postură

Mișcarea capului

Contact vizual

Toate acestea sunt universale, iar oamenii le efectueaza în mod conștient sau inconștient pentru a-și transmite gândurile și sentimentele. De fapt, limbajul corporal constituie aproximativ jumătate din ceea ce încercăm să comunicăm.

Totuși, comunicarea depinde foarte mult de context; de exemplu, o persoană nu trebuie întotdeauna să spună verbal „nu” pentru a comunica că ceva nu este în regulă sau că nu este de acord cu ceea ce spune o alta persoană.

Cu toate acestea, cu toții folosim diferite forme de limbaj corporal în comunicarea zilnica, care apoi sunt interpretate de ceilalti.

Limbajul corporal poate fi, de asemenea, utilizat pentru a îmbunătăți abilitățile noastre de comunicare verbală, și de multe ori cele doua forme de comunicare se completează reciproc.

Poate că nu v-ați dat seama până acum, dar limbajul corporal joacă un rol major în interacțiunile dvs. cotidiene, motiv pentru care este unul dintre cele mai populare subiecte din cadrul studiilor de comunicare și a fost de interes de mii de ani - chiar și grecii antici au studiat limbajul corporal.

 

Limbajul corpului ca formă de comunicare inconștientă

Psihologia limbajului corporal are studiaza și comunicarea inconștientă, deoarece, deși poate fi neintenționată, ea transmite informatii importantante. De exemplu, un psiholog criminalist este instruit să observe microexpresii - care sunt expresii rapide si inconstiente ale emoțiilor.

Un psiholog este interesat de aceste indicii non-verbale, deoarece acestea pot indica dacă o persoană minte sau încearcă să ascundă ceva.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.