Psiholog Iasi, Ce este furia patologica?
Furia este o emoție trăită de mulți dintre noi și apare sub diferite forme. Uneori, oamenii pot simti frustrare sau suparare. În timp ce unele forme sunt subtile, alte forme de furie pot avea consecinte nedorite. Un episod de furie patologica poate fi neașteptat, aparand atunci când cineva se supara brusc. In acele momente, persoanele care se infurie exagerat pot să-i facă pe ceilalti din jur să se simta incomod, în timp ce ei se tem că ar putea sa aiba reactii explozive. Dacă problema nu este abordată și tratată, poate provoca izbucniri emoționale intense si violente.
Furia patologica - definitie
Un episod de furie extremă care apare brusc, fără avertisment, în multe situații este cunoscut sub numele de furie patologica. Persoana poate continua să fie supărată după ce a trecut momentul. Emoția intensa de furie determina un comportament care apare brusc și surprinde pe toată lumea.
Simptome emoționale și fizice specifice furiei patologice
A te supăra din când în când nu înseamnă că ai probleme de control ale furiei. Furia patologica presupune manifestari violente, care apar spontan.
Simptomele emoționale pot fi anxietate, iritabilitate și furie. O persoană se poate simți copleșită de gândurile sale. Unii pot întâmpina dificultăți în gestionarea gândurilor, sau chiar au ideatie auto- sau heteroagresiva.
Simptomele fizice pot fi prezente la mulți indivizi, fără să-și dea seama că sunt cauzate de furie. Aceste simptome provoacă modificări ale organismului care ar putea duce la creșterea riscurilor in ceea ce priveste sănătatea, atunci când sunt netratate. Simptomele fizice ale furiei includ dureri de cap, furnicături, creșterea tensiunii arteriale, senzatie de presiune la nivelul capului sau a sinusurilor și oboseala.
Problemele de furie nerezolvate cresc riscul de anxietate și pot avea consecinte pe termen scurt și lung. Simptomele în acest caz pot include dureri și tensiuni musculare, amețeli, memorie și concentrare slabă, dureri de cap, greață și respirație rapidă. Tulburările cronice de somn, accidentul vascular cerebral și pierderea memoriei pot, de asemenea să apară, precum și probleme in relațiile cu ceilalți.
Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!
Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.