Psiholog Iasi, Ce este fericirea?

 

 

Psiholog Iasi, Ce este fericirea?

 

Indiferent cine suntem sau ce facem in viata, scopul final este să fim fericiti. Cu totii ne dorim să ne amintim cu drag trecutul și sa spunem fără regret ca am trait o viata frumoasa, presarata cu multe momente de bucurie.

Însă, pentru unii, termenul “fericire” poate fi foarte evaziv și este posibil ca mulți să nu poata recunoaste fericirea, sau să intelega cum anume o pot atinge. Fericirea, până la urmă, are un sens diferit pentru fiecare dintre noi, chiar dacă o simțim în mod similar.

 

Alege fericirea

Dacă iti analizezi viața, vei gasi cu siguranta momente de fericire aparute intampaltor. Cu toate acestea, acest tip de fericire este trecător și rar, întrucât fericirea nu vine de la sine, ci trebuie descoperita de fiecare dintre noi. Gândește-te la fericire ca la bani. Nu aștepți primesti bani fara sa meriti. Lucrezi constant pentru a te asigura că ai mereu bani. La fel, fericirea apare ca urmare a intentiei si demersurilor tale, facute in directia obtinerii acesteia. Diferența dintre o persoana care se simte fericita și o persoana care nu se simte astfel, consta in actiunile facute pentru atingerea obiectivelor dorite. Fericirea este în cele din urmă sentimentul că avem un anumit control asupra vietii noastre. Nu putem controla totul in viata, dar de noi depinde modul în care reacționăm la adversitate. Chiar dacă situatia nu este roz, putem decide asupra modului in care răspundem problemelor.

 

Ce determina fericirea? În cele din urmă, alegerile tale determina fericirea. Tot ce trebuie să faci este să răspunzi intr-un mod echilibrat la toate provocarile vietii, să găsești lecțiile de viață în orice situatie, și să iti urmezi obiectivele cu perseverenta.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.