Psiholog Iasi, Ce este fericirea?

 

Psiholog Iasi, Ce este fericirea?

Fericirea este un sentiment al bunăstării și al împlinirii. Poate fi un sentiment trecător, sau poate fi o stare constantă în viața ta. Când te simți fericit, accepți ce se întâmplă în viața ta și îți îmbrățișezi provocările cu care te confrunți. Fericirea nu înseamnă să zâmbiți tot timpul sau să trăiți în negare. Este vorba de a te accepta, de a îmbrățișa necunoscutul și de a fi deschis la ceea ce îți aduce viața. O parte a fericirii înseamnă să îmbrățișați ceea ce este bun în viața ta,  și să accepți defectele tale.

 

Teama de fericire

Unii oameni se tem de fericire. Nu înseamnă că ei nu vor să fie fericiți, ci nu sunt familiarizați, și nu știu cum să gestioneze acest sentiment de fericire. Cherophobia este "teama fericirii". Este un termen relativ nou, și încă nu este în DSM. Cu toate acestea, experții medicali, inclusiv psihiatrii, încep să utilizeze acest termen pentru a descrie persoanele care au o aversiune față de a fi fericit. "Chero" înseamnă "să te bucuri" în greacă. Când cineva se teme de a fi fericit, este mai puțin probabil să-și urmărească interesele care îl bucură, astfel, menținându-se într-un cerc al nefericirii. S-ar putea să se teamă de fericire pentru că sunt obișnuiți cu rutina de a fi tristi. Ei nu se percep ca fiind fericiți, find obișnuiți să fie deprimați sau nemulțumiți. Oamenii ar putea simți că nu merită să fie fericiți din cauza stimei lor scăzute de sine. Aceste convingeri sunt false, dar ele mențin aceste persoane într-un cerc al tristeții.

Fericirea vă poate îmbunătăți sănătatea fizică

Cercetările sugerează că atunci când sunteți fericiți, sănătatea voastră fizică se îmbunătățește. Fericirea vă poate ajuta să vă reglați tensiunea arterială, zahărul din sânge, sănătatea cardiovasculară și problemele autoimune. Oamenii fericiți tind să trăiască mai mult decât cei nefericiți. Când sunteți fericit, aveți motivație să luptați pentru a vă atinge obiectivele.

Ființele umane sunt sociale. Când suntem fericiți, avem o rețea de oameni care ne iubesc și ne susțin. Sprijinul social întreține fericirea. Când petreceți timp cu prietenii și cu cei dragi, veți observa că starea dvs. de spirit este pozitivă ,atunci când vă simțiți înțeles și apreciat. Oamenii tind să fie fericiți atunci când sunt implicați în activități care îi fac să se simtă mulțumiți. Acestea sunt chiar mai plăcute atunci când desfășurate alături de prieteni.

Consilierea vă poate ajuta să obțineți fericirea

Dacă te străduiești să găsești fericire în viața ta, ar putea fi momentul să cauți ajutorul unui psiholog. Consilierea este o modalitate excelentă pentru ca oamenii să exploreze ceea ce îi face fericiți, și să lucreze pentru a-și atinge obiectivele. Cineva se poate lupta cu o stare de sănătate mintală, cum ar fi depresia clinică, dar poate găsi o modalitate de a-și gestiona boala și de a-și atinge fericirea. A fi fericit nu înseamnă eliminarea bolilor psihice. Este vorba despre a învăța să te accepți așa cum ești, și să găsești modalitați prin care să te bucuri de viață. Un psiholog vă poate ajuta să explorați ceea ce vă face fericiți, și să învățați să vă iubiți pe voi înșivă. Terapia nu vă face fericiți, dar vă ajută să descoperiți resursele necesare, pentru a decide ce schimbări trebuie făcute pentru a vă îndrepta spre fericire. Vorbind cu un psihoterapeut vă poate ajuta să găsiți motivul nefericirii dumneavoastră. Puteți învăța modalități de a gândi mai pozitiv, de a atinge obiectivele care te fac fericit, și de a învăța cum să fii mulțumit de ceea ce ai.

Apelati la un psiholog bun din Iasi !

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.