Psiholog Iasi, Ce este eustresul?

 

Psiholog Iasi, Ce este eustresul?

 

Eustresul este stresul pozitiv, care poate avea un impact benefic asupra vieții. Eustresul ofera o motivatie pozitiva în muncă și in viață, care ne determina sa evoluam.

 

Beneficiile eustresului

Eustresul poate avea o multitudine de beneficii în ceea ce privește dezvoltarea personală și sănătatea mintală. Eustresul ne oferă impulsul temporar de care avem nevoie pentru a finaliza activități stresante, dar în cele din urmă captivante și pozitive si ne permite să facem față provocărilor unor situații noi, fără a fi copleșiți de ele.

Eustresul ne poate crește în mod semnificativ sentimentele de autoeficiență, care se referă la credința unei persoane în capacitatea sa de a obține rezultate diferite în funcție de acțiunile sale. Ne poate face mai pregătiți să facem față provocărilor care apar. Psihologii considera ca fără niciun stres oamenii ar fi plictisiți și neîmpliniți. Eustresul este energizant și revigorant, fără a ne împinge peste limitele noastre intr-un mod negativ.

 

Cum să introducem eustresul în viața noastra?

Cauți un pic de stres pozitiv în viața ta? Eustresul nu numai că are o efect pozitiv în viața noastră, dar ne ajută să ne pregătim pentru stresul negativ.

 

Ieșiti din zona de confort

Eustress-ul este deseori rezultatul schimbarilor pe care le facem pentru a ne dezvolta personal. Indiferent dacă căutați o provocare din punct de vedere fizic, personal sau profesional, este întotdeauna o idee bună să vă atingeți obiectivele. Efectele benefice ale eustresului vă pot ajuta să realizați lucruri noi și să progresați în multe domenii din viața voastră.

 

Incepeti activitati noi

Dacă te simți plictisit, s-ar putea să ai nevoie de puțin efort în viața ta, sub formă de activități noi, provocatoare, care te implică și te inspiră. Începeti sa practicati un hobby sau o activitate noua. Entuziasmul experiențelor noi va va determina sa depuneti efort, fapt care va conduce ulterior la o multime de beneficii pozitive.

 

Stabiliti-va obiective

Este o idee bună să vă stabiliți obiective care necestia efort pentru a fi atinse. Este important să vă depasiti limitele, pentru a vă menține activ și implicat.

 

Priviti spre viitor

Visează! Eustresul creste atunci când ești plin de speranță și optimism în ceea ce privește viitorul. A privi viitorul într-o lumină pozitivă te va ajuta să obții beneficiile eustresului și să-ți atingi obiectivele.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.