Psiholog Iasi, Ce este atașamentul dezorganizat?

 

 

Psiholog Iasi, Ce este atașamentul dezorganizat?

 

 Un stil de atașament dezorganizat este unul dintre modelele de atașament nesigure, care se dezvoltă atunci când un copil nu se simte iubit si protejat de parinti. În general, copiii se refugiaza in bratele parintilor, atunci cand simt nevoia de protectie. Din păcate, copiii care sunt abuzați simt frica in prezenta parintilor agresori. Aceasta situatie determina un comportament paradoxal, deoarece copilul se teme de părintele abuziv și caută in acelasi timp acest părinte, pentru a-și potoli frica. Aceasta situatie conduce la formarea unui atasament dezorganizat sau evitant. Stilurile de atașament ale adulților se formeaza in copilarie. Adulții cu un stil de atasament echilibrat au fost iubiti si protejati in copilarie de catre parintii lor.

Din păcate, nu toată lumea crește într-o casă iubitoare. Există ajutor disponibil pentru a face față abuzurilor din copilărie, la orice vârstă. Oamenii care au trait traume pot găsi speranță, dragoste și compasiune, astfel încât să-și vindece rănile din copilărie.

Cum se întâmplă?

Atunci când un părinte abuzează sau neglijează un copil, este foarte probabil ca acest copil să dezvolte un stil de atașament dezorganizat. Daca vei discuta cu un psiholog, vei afla mai multe despre stilul tău de atasament. În timpul interviului, psihologul iti va adresa întrebări specifice despre experiențele din copilarie.

Atașamentul dezorganizat va impiedica individul să-si construiasca relatii sanatoase. Aceste persoane vor avea dificultăți în a se apropia de ceilalti, și de a forma relatii apropiate cu cei din jur.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.