Psiholog Iasi, Ce este adolescența târzie?

 

Psiholog Iasi, Ce este adolescența târzie?

 

Adolescența târzie este perioada de dezvoltare cuprinsă între vârsta de 18 până la 24 de ani, în care persoana devine un adult tânăr.

Adolescența târzie este, probabil, cea mai grea dintre cele trei perioade de adolescență, pentru că toate aspectele vieții se schimbă. Terminați liceul și spuneți la revedere tuturor colegilor  cu care ați stabilit relații frumoase. Dacă nu continui studiile, atunci vei începe lucrul.

Odată ce începeți facultatea, va trebui să învățați să trăiți pe cont propriu pentru prima dată, împărțind camera cu alți tineri. Nu știi pe nimeni și nimic despre noua ta locație, trebuie să înveți totul de la zero, și să-ți faci prieteni din nou.

Adolescenta târzie este probabil perioada cea mai frumoasă din viata unei persoane. La absolvirea colegiului, de obicei de la vârsta de 22 de ani,  probabil sunteți într-o relație stabilă, și, prin urmare, vă veți căsători și veți avea copii.

Toate aceste evenimente de viață pot avea loc în adolescența târzie, între vârsta de 18, până la 24 de ani. În unele cazuri, pentru cei care se îndrăgostesc și se căsătoresc chiar din școală, perioada poate fi și mai scurtă.

 

Schimbările caracteristice adolescenței târzii

Schimbări fizice

 În această etapă, ați ajuns deja la o înățime definitivă. De asemenea sistemul dvs. reproducător s-a maturizat pe deplin, făcându-vă capabili să aveți o familie, dacă alegeți acest lucru.

Schimbări sociale

Adolescența este dificilă pentru familie din anumite motive, în principal pentru că viața copilului nu se mai învârte în jurul familiei sale, ci se lărgește, în schimb, pentru a include prietenii și colegii . În cele din urmă, unele prietenii se transformă în relații romantice, pe măsură ce emoțiile adolescentului se maturizează.

Schimbări emoționale

În timp, un adult tânăr, la fel ca un adolescent, se distanțează emoțional de părinți și probabil va petrece mai mult timp cu prietenii. Acest fenomen nu este un act de revoltă, ci mai mult o evoluție naturală către maturitate.

Modificări intelectuale

Pe măsură ce creștem, începem să înțelegem că lumea este mult mai complexă decât am crezut până atunci. În adolescenta târzie, am ajuns nu numai să înțelegem, ci să acceptăm subtilitatea. Privind viața dintr-o perspectivă diferită, suntem mai bine pregătiți pentru a rezolva probleme  complexe, și  înțelegem mai bine alte perspective.

Dacă întâmpinați dificultăți în perioada adolescenței, apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog bun din Iasi? Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.