Psiholog Iasi, Cauzele furiei

 

 

 

 Psiholog Iasi, Cauzele furiei

Te înfurii mai des decât probabil ar trebui? Dacă da, atunci sunteți la fel ca milioane de oameni care suferă de furie. Furia ne spune că ceva nu este în regulă. Motivul pentru care creierul nostru ne face să ne simțim "supărați" este pentru a ne da putere, energie și motivație de a rezolva problema.

Iată câteva motive care ar putea provoca furia voastră:

Da, credeți sau nu, anxietatea este una dintre cele mai frecvente cauze ale furiei.

Este posibil să fi experimentat un eveniment în viața ta care te-a speriat. Frica de a pierde controlul, de a intra în necazuri sau chiar de a suferi din punct de vedere fizic sau emoțional, poate provoca furie. Deci, poate că este necesar să vă întrebați de ce vă este frică. Odată ce ați aflat, este timpul să vă înfruntați temerile.

O altă cauză frecventă a furiei este neputința.

Acest sentiment este adesea asociat cu pierderea controlului, sau cu faptul că sunteți  victimă într-o anumită situație .

De exemplu, este posibil să suferiți de o problemă de sănătate care vă împiedică să vă trăiți viața ca înainte. S-ar putea să vă aflați într-o relație abuzivă în care sunteți răniți continuu, fizic sau emoțional, și vă simțiți neputincioși. Aceste situații pot provoca furie.  Dacă simțiți că pierdeți controlul în viața proprie, atunci este timpul să căutați fie ajutor profesional, fie îndrumare pentru a face schimbări.

Un trecut dureros.

O experiență traumatică sau dureroasă vă poate urmări pe tot parcursul vieții, mai ales dacă nu ați făcut față în mod corespunzător experienței. Mânia este adesea asociată cu un eveniment traumatizant. De exemplu, persoanele care au fost abuzate din punct de vedere fizic sau verbal în copilărie vor simți de multe ori mânie pe tot parcursul vieții adulte.

Suferința.

Durerea poate fi o emoție copleșitoare și este, de asemenea, una dintre cele mai grele și complicate emoții umane. Tristețea este adesea asociată cu moartea unui prieten apropiat, a unui membru al familiei, a celui iubit, sau chiar a unui animal de companie.

Multe persoane devin furioase față de cei fericiți și, de asemenea, se învinovățesc pentru oportunitățile pierdute.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut din Iasi

la un psihoterapeut bunDacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.