Psiholog Iasi, Care sunt cele trei etape ale memoriei?

 

 

Psiholog Iasi, Care sunt cele trei etape ale memoriei?

 

 

Amintirile sunt amuzante, adesea ne gândim la ele ca fiind neschimbate până când îmbătrânim, apoi începem să uităm.

Cele trei etape ale memoriei sunt codificarea, stocarea și redarea, iar creierul dvs. poate da greș în timpul oricăror dintre aceste etape. Acestea sunt denumite și cele trei procese de bază ale memoriei.

 

Codarea

În timpul procesului de codare amintirile sunt pierdute sau formate necorespunzător. Creierul nostru traduce informațiile, apoi acestea fiind stocate astfel încât să poată fi evocate mai târziu. Cele trei tipuri de informații pe care le percepem sunt vizuale, acustice și semantice.  

Codificarea diferitelor tipuri de informații este utilizată atât în ​​crearea memoriei pe termen scurt, cât și în cea pe termen lung. În memoria pe termen scurt codificarea este superficială, motiv pentru care informațiile sunt atât de ușor uitate.

 

Stocarea

S-a crezut că stocarea este limitată la o singură porțiune a creierului, dar cercetările au demonstrat că amintirile sunt stocate în regiuni diferite.

Memoria nu este altceva decât un impuls electric, iar studiile din anii 50 și 60 au arătat că evocarea  activează întregul cortex, în special în cazul amintirilor pe termen lung. Una dintre descoperirile majore a fost că pot exista mai multe variante de amintiri stocate peste tot în creier, ceea ce ar putea explica de ce leziunile cerebrale localizate nu întotdeauna distrug amintirile din același interval de timp.

 

Redarea este, de asemenea, legată de modul în care creierul stochează informația.

Este normal să uităm, dar dacă uităm frecvent, este necesar să căutăm ajutor.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.