Psiholog Iasi, Beneficiile sportului in tratarea anxietatii

 

 

 

Psiholog Iasi, Sunt exercițiile fizice benefice în tratatrea anxietății?

 

 

Da, exercițiile fizice pot ajuta în ameliorarea anxietății. Dar, depinde și de tipul de anxietate și de persoană. Ca și în cazul tuturor tratamentelor pentru anxietate, tehnicile de vindecare lucrează diferit pentru fiecare. Multe persoane cu anxietate au raportat că exercițiile fizice le ajută să-și gestioneze mai bine simptomele afecțiunii, și să se simtă mai puțin anxioase. Dar, este important să încercați,  pentru a vă vedea ce funcționează pentru dvs.

Există numeroase moduri în care exercițiile fizice ajută la tratarea anxietății:

Vă eliberează de stres

Exercițiile fizice pot fi o eliberare pentru oameni când se simt stresați sau tensionați.  După o zi lungă de muncă, mișcarea corpului și curățirea minții vă poate ajuta să eliberați aceste trăiri, și să le împiedicați să se dezvolte în sentimente mai profunde de anxietate .

Vă îmbunătățesc capacitatea de concentrare

Când suferiți de anxietate, aveți tendința să vă lăsați prinși în gândurile voastre. Un gând declanșator poate spirala în multe altele și vă va face să vă simțiți extrem de îngrijorați și incapabili să vă liniștiți. Practicați exerciții fizice, mergeți într-o excursie; este o modalitate excelentă de a vă distrage mintea de la gândurile anxiogene. În timpul exercițiului, mintea dvs. se va concentra pe mișcările corpului vostru, oferindu-vă o pauză foarte necesară de la gândurile care vă fac să vă simțiți neliniștiți.

Activitatea fizică declanșează secreția de endorfine

Când faceți sport, corpul eliberează endorfinele, un hormon care vă sporește în mod natural starea de bine. În plus, endorfinele reduc de asemenea stresul, ceea ce, la rândul său, vă poate face să vă simțiți mai puțin tensionați și îngrijorați. Când vă simțiți anxios, încercați să faceți o pauză de 10 minute pentru a vă mișca corpul și pentru a stimula eliberarea endorfinelor.

Îmbunătățirea somnului

Lipsa de somn sau calitatea slabă a somnului s-a dovedit a crește anxietatea, în special în rândul femeilor. Anxietatea poate, de asemenea, afecta calitatea somnului, mai ales dacă vă simțiți stresați și neliniștiți noaptea. Sportul poate ajuta în ambele situații, deoarece efortul fizic al musculaturii vă face mai obosit.

Dacă încercați să vă forțați într-o rutină de antrenament pe care o urâți, nu veți fi capabili să fiți constant. Veți obține întotdeauna cel mai mare beneficiu, atât mental cât și fizic, din tipul de exercițiu pe care îl puteți face în mod consecvent. De aceea, este important să vă angajați în activități sportive care vă palc.

Dacă suferiți de anxietate este important să apelați la un psiholog. Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.