Psiholog Iasi, Beneficiile consilierii psihologice

 

 

Psiholog Iasi, Beneficiile consilierii psihologice

 

Viața este dificilă, dar, odată ce conștientizăm acest adevăr, îl depășim ... Odată ce știm cu adevărat că viața este dificilă - odată ce o înțelegem și o acceptăm cu adevărat - atunci viața nu mai pare la fel de grea.

Scott Peck consideră ca odata ce o persoană acceptă că viața este grea, calatoria ei devine mai usoara. Acceptarea este cheia fericirii. Având în vedere acest lucru, știind că viața este grea, este firesc să cerem ajutor din când în când. Una dintre cele mai fiabile și consecvente moduri de a obține ajutor este consilierea psihologică. Iată unele dintre motivele pentru care oamenii au nevoie de consiliere:

Nu primim ajutorul de care avem nevoie

Potrivit Asociației Americane de Psihologie, din Statele Unite, din cei 8,9 milioane de adulți care suferă de tulburări mintale, 44% au primit tratament de sănătate mintală în 2017. Aceasta înseamnă că mai puțin de jumătate dintre persoanele care au probleme de sănătate mintală primesc îngrijire corespunzătoare. Statisticile vorbesc de la sine, și trebuie schimbat ceva pentru ca oamenii să-și mențină o stare de bine. O parte din această schimbare are de a face cu a arăta oamenilor importanța consilierii. Pentru ca oameni să realizeze importanța consilierii, trebuie să facă un pas și să se întâlnească cu un psiholog. Odată ce fac acest lucru, ei vor observa o schimbare radicală în viața lor, iar starea lor emoțională se va îmbunătăți.

Consilierea tratează tulburarea psihică

Dacă vă confruntați cu depresie, anxietate sau ceva mai grav, cum ar fi tulburarea bipolară, cu siguranță suferiți. Mulți oameni care suferă de o tulburare psihică conștientizează importanța consilierii și apelează la un psiholog. Cu toate acestea, după cum sa menționat mai sus, există o mulțime de indivizi care nu primesc îngrijirea pe care au nevoie  pentru problemele de sănătate mintală. În ciuda barierelor, consilierea psihologică este o modalitate excelentă de tratare a tulburărilor mentale cronice.

Probleme financiare

Majoritatea persoanelor se confruntă cu datorii. Dificultățile lor financiare ar putea fi cauzate de lipsa unui venit consistent, de sărăcie, de cheltuieli compulsive, de dependență de jocuri de noroc, de abuz de substanțe sau de alte probleme mentale. Gestionarea banilor sau a problemelor legate de bani este extrem de importantă,  și ne influențează calitatea vieții. Lipsa banilor poate provoca anxietate, atacuri de panică, depresie și alte probleme de sănătate mintală.

Când o persoană este în criză, un psiholog poate ajuta

Când o persoană are gânduri suicidare, indiferent dacă acestea sunt pasive sau dacă persoana are un plan activ de a-și pune capăt vieții, ea trebuie să apeleze la un psiholog sau psihiatru pentru ajutor. Dacă persoana în cauză își exprimă gândurile îngrijorătoare unui prieten, acesta trebuie să o îndrume către un psiholog. Consilierea psihologică  oferă un loc sigur pentru a exprima sentimentele pe care o persoană nu le poate exprima în alte contexte. Un psiholog este dedicat ajutorării  persoanelor care trec psin situații de criză.

Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.