Psiholog Iasi, Apelați la un psiholog bun!

 

 

Psiholog Iasi, Apelați la un psiholog bun

Unul dintre lucrurile pe care psihologii le cunosc, este administrarea evaluărilor, pentru a determina nevoile individuale ale clientului. Psihologii au pregătirea necesară pentru a furniza aceste evaluări persoanelor fizice, astfel încât să poată diagnostica o anumită tulburare mintală. Atunci când un psiholog efectuează o evaluare , urmărește să înțeleagă modul în care o persoană gândește sau se comportă, astfel încât să o poată trata în mod eficient. Psihologul va dezvolta un plan de tratament solid pentru fiecare client, care va ține cont de punctele forte ale clientului, precum și de punctele slabe, funcțiile cognitive, și caracteristicile personalității lor. Evaluările pot dezvălui multe informații despre un individ, și contribuie semnificativ la alcătuirea planului de tratament. Când psihologul indentifică problemele clientului, poate dezvolta o abordare cuprinzătoare, pentru a-l ajuta pe acesta să se vindece.
Evaluările sunt metode pe care psihologul le foloseste pentru a ajuta clienții în cel mai bun mod posibil.
Cum sunt instruiți psihologii
Este un drum lung spre a deveni psiholog. Dacă o persoană este interesată să urmeze această carieră, trebuie să parcurgă mulți ani de învățământ superior. Pentru a deveni psiholog, trebuie să aveți o diplomă de licență în psihologie. Dacă doriți să deveniți psihoterapeuți, este necesar să urmați o formare în psihoterapie, după finalizarea cursurilor universitare. Psihologii sunt absolvenți de cursuri cum ar fi statistica, psihologie clinică, psihologie socială, psihodiagnostic, psihoterapie, consiliere psihologică, etc. Ei vor învăța cum să practice terapia individuală și de grup. În perioada studiilor universitare de psihologie, studenții de psihologie desfășoară activități de cercetare. Ei participă la un stagiu de practică în care sunt supravegheați îndeaproape, și sunt obligați să susțină un examen pentru a obține licența.
Cum vă poate ajuta un psiholog
Un psiholog clinician poate trata persoanele folosind diferite forme de terapie. Clienții se pot adresa unui psiholog, atunci când se confruntă cu tulburări psihice, sau diferite probleme de viață. Tipurile comune de psihoterapie includ psihoterapia cognitiv-comportamentală, terapia centrată pe persoană sau terapia umanistă, psihanaliza,psihoterapia psihodinamică, psihoterapia sistemică de cuplu și familie, psihoterapia copilului, etc.
Există forme de tratament care sunt mai obscure, cum ar fi hipnoterapia, care poate, deasemenea, să fie utilizată pentru a trata o varietate de probleme de sănătate mintală. Unii psihologi conduc grupuri de terapie. În cazul unor clienți, psihoterapia este combinată cu medicația, pentru cel mai bun rezultat. De exemplu, dacă cineva suferă de atacuri de panică, ar putea să vadă un psihiatru în paralel cu un psiholog, pentru administrarea medicamentelor.
În cazul în care suferiți de anumite tulburări mentale, sau vă confruntați cu problem dificile în viață, apelați la un psiholog.
Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.