Psiholog Iasi, Anxietatea sociala
A intra în conversație cu persoane noi poate fi dificil. Fiind creaturi sociale, dorim, în mod firesc, să ne facem prieteni și dorim ca toți cei pe care îi întâlnim să ne placă. Totuși, dobândirea acestor prieteni poate fi dificilă pentru majoritatea dintre noi, mai ales dacă suferim de anxietate socială. Dacă vă străduiți să vă faceți prieteni, iată câteva sfaturi despre cum puteți vorbi cu oamenii.
Faceți primul pas
Nu veți întâlni persoane noi dacă refuzați să vă apropiați de ele. Aceasta poate fi adesea cea mai grea parte pentru majoritatea, dar odată ce ați atins acest punct, conversația în sine poate fi extrem de ușoară. Când vă apropiați de cineva, asigurați-vă că limbajul corpului este încrezător. Mențineți corpul drept și capul susținut.
Începeți conversația cu ceva simplu.
Nu fiecare conversație trebuie să înceapă profund, pentru a deveni plăcută.
Rămâneți interesați și atenți pe parcursul discuției.
Nu este nimic mai neplăcut decât să vorbești cu o persoană care nu este interesată de ce ai de spus. În timpul fiecărei conversații, fiți foarte atenți și ascultați cu atenție ce spune interlocutorul.
Mențineți conversația echilibrată
Permiteți celeilalte persoane să vă pună întrebări și să nu vorbi numai despre tine și despre interesele tale. O persoană va deveni interesată de tine atunci când împărtășești lucruri despre tine și când o lași să se deschidă.
Simțiți când sa terminat o conversație
Indentificați momentul în care conversația se apropie de sfârșit, și acționați corespunzător.
Nu puneți întrebări la care se poate răspunde cu da sau nu
Nu începeți o conversație cu întrebări închise. În schimb, adresați întrebări deschise, care vă oferă posibilitatea de a afla mai multe despre persoana respectivă.
Nu mențineți o conversație pe care nu sunteți interesat.
Nu trebuie să te simți obligat să rămâi într-o conversație de care nu ești interesat, și nu ar trebui să te simți vinovat dacă intrerupi acea conversație.
Fiți pregătiți să schimbați subiectele de conversație.
Unele subiecte vor dura o mai mult, pe când altele vor dura doar câteva minute. În timp ce vorbiți cu partenerii de conversație, rețineți interesele lor, și fiți pregătiți să abordați acele subiecte, odată ce tema curentă este spre final.
Apelați la un psiholog sau psihoterapeut bun din Iasi!
Această problemă se rezolvă cu ajutorul unui psiholog, prin intermediul psihoterapiei și consilierii psihologice.
Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.