Psiholog Iasi, De ce ne simtim anxiosi in timpul noptii?

 

 

 

 

PSIHOLOG IASI, CUM PUTEM VINDECA ANXIETATEA DIN TIMPUL NOPȚII?

 

 

Cu cât vă adresați mai devreme anxietății care vă ține treaz noaptea, cu atât mai repede vă veți vindeca. Nu este niciodată indicat să vă suprimați trăirile. Vă vom oferi sfaturi pentru a face față stresului, care este cauza principală a anxietății. Rețineți că numai perseverența va atrage beneficii pe termen lung. În timp, acestea vor deveni obiceiuri și vor servi ca instrumente valoroase pentru a controla anxietatea.

 

Mișcarea - aceasta este probabil cea mai eficientă metodă de a reduce rapid hormonii de stres în organism și de a declanșa o cascadă de procese biologice care mențin atât sănătatea fizică cât și cea mintală. Suntem construiți să ne mișcăm, nu să stăm ore în fața calculatorului sau a televizorului. Studiile au arătat că mersul pe jos timp de numai 15 minute pe zi poate reduce mortalitatea de toate cauzele cu 14%.

 

Meditația - calmează mintea și îmbunătățește funcția creierului dacă se practică zilnic. Luați în considerare învățarea unei tehnici specifice, cum ar fi meditația transcendentală (TM), care are peste 40 de ani de studii, care demonstrează eficacitatea acesteia în gestionarea stresului și tulburărilor conexe.

 

Dieta - evitați mesele bogate și târzii și stimulente precum cafeaua sau ciocolata. De asemenea, reduceți consumul de zahăr și înlocuiți-l cu fructe. Evitați fast-food-ul și alimentele procesate. Dacă este necesar, vizitați un dietetician pentru sfaturi specifice dietetice.

 

Suplimentele

Vit. B12 s-a dovedit a fi benefică pentru funcționarea neurologică și este eficientă în tratarea anxietății ușoare. Luați în considerare luarea unui supliment natural de somn, cum ar fi ceai de musetel, melatonină, valeriană, sunătoare, înainte de culcare.

 

Apelați la psihoterapie sau consiliere psihologică

Terapia cognitiv-comportamentală s-a dovedit a fi eficientă în reducerea permanentă a simptomelor de anxietate. În special, dacă simptomele dvs. sunt legate de un eveniment traumatic, este recomandată terapia sau consilierea.

 

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.