Psiholog Iasi, Ce trebuie sa stim despre anxietate

 

 

PSIHOLOG IASI, Anxietatea

 

Anxietatea face parte din viață. Oamenii se îngrijorează din tot felul de motive, legate de relațiile lor interpersonale sau de locul de muncă. Există o diferență între senzația de nervozitate și anxietate. Este firesc să vă simțiți anxios înainte de un examen. Dar anxietatea clinică este mult mai severă . Tulburările de anxietate sunt persistente și influențează calitatea vieții individului, inclusiv relațiile, și performanța profesională. De aceea, persoanele care suferă de anxietate au nevoie de tratament.

Există mai multe tipuri de tulburări de anxietate, inclusiv tulburarea de anxietate generalizată, tulburarea de panică și diverse fobii. Anxietatea poate fi o afecțiune severă, care afectează corpul și mintea. Poate fi dificil de explicat celorlați, și aceștia de multe ori nu înțeleg.

 Când suferiți de anxietate, vor exista oameni care nu vor înțelege prin ce treceți, și veți fi judecați. S-ar putea să creadă că mimați simptomele. Dar ceea ce simți este real. Persoanele care trăiesc cu anxietate pot avea o varietate de manifestări, cum ar fi tulburarea de anxietate generalizată, tulburarea de panică sau anxietatea socială.  Există multe tehnici de combatere a anxietății.

Tulburarea de anxietate generalizată

În tulburarea de anxietate generalizată, îngrijorarea este unul din principalele simptome. Tulburarea de anxietate generalizată  afectează mintea unei persoane până la punctul în care ea este mereu îngrijorată.  Persoanele cu anxietate generalizată se pregătesc pentru scenariul cel mai grav, și tind să creadă că aceste rezultate negative sunt foarte posibile. Ei își fac griji pentru o varietate de aspecte, cum ar fi sănătatea, relațiile, finanțele, sau starea psihologică. Chiar dacă nu vor să-și facă griji, nu pot opri acest comportament. Ei se pregătesc pentru un rezultat devastator, deși nu există dovezi că se vor întâmpla aceste evenimente teribile.

Tulburare de panica

Tulburarea de panică  se caracterizează prin sentimente de groază pe care pacientul le trăiește frecvent, ele manifestându-se sub forma atacurilor de panică. Simptomele pot include dificultăți de respirație, tremurături, transpirații și un sentiment de catastrofă iminentă. Atacurile de panică apar fără avertisment, și pot avea loc oriunde. Cei care manifestă atacuri de panică recurente, suferă de  tulburare de panică și este important să apelați la un psiholog sau la un psihiatru.

Cereți ajutor

Anxietatea este tratabilă și există psihologi și psihiatri care înțeleg prin ce treceți, și sunt gata să vă ajute. Nu trebuie să suferiți singuri cu gândurile și sentimentele voastre anxioase. Anxietatea  vă poate face să credeți că problemele dvs. sunt insurmontabile; acest lucru nu este adevărat , puteți obține sprijin și vă veți simți mai bine. Psihoterapia este o metodă foarte bună de vindecare a anxietății. Apelați la un psiholog bun, care să vă ajute în acest sens. De asemeni, este important să vă adresați unui psihiatru, și să beneficiați de tratament medicamentos, dacă este cazul.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.