Psiholog Iasi, Ambitia poate deveni nociva?, Ambitia poate deveni nociva?

 

 

Psiholog Iasi, Ambitia poate deveni nociva?

 

Deși ambiția sănătoasa te ajuta să iti atingi obiectivele, este de asemenea adevărat, că o ambiție nesănătoasă te poate împiedica să ai cu adevărat succes în viață.

Personalități narcisiste

Unul dintre aspectele de luat în considerare este că o doză nesănătoasă de ambiție este considerată a fi una dintre trăsăturile caracteristice pesoanelor narcisiste. Un studiu a arătat că ambiția exagerata este una dintre trăsăturile specifice narcisismului.

Oamenii cu o ambiție nesănătoasă dezvolta o obsesie pentru a concura cu altii, si pentru a-si atinge scopurile. Studiile au arătat că mulți dintre tiranii lumii aveau o ambiție exagerata.

Dacă aveți acest tip de ambiție exagerata, nu veți avea relații personale durabile. Când ambiția dvs. devine oarba, aceasta va duce la singurătate.

O persoană cu ambiție exagerata poate avea succes în cariera sa, dar isi sacrifică fericirea sa si a altora.Aceste persoane isi petrec atât de mult timp incercand sa-si atinga obiectivele, încât nu mai acorda atenție persoanelor din jur. Acest comportament conduce la esecul relatiilor personale.

Este important să stiti ce înseamnă succesul pentru dvs. Asigurați-vă că valorizati lucrurile care sunt cu adevărat importante.

Apelati la un psiholog

Atunci cand ambiția te împiedica să te bucuri de viața, este timpul sa faci niste schimbari.Un psiholog vă poate ajuta să vă analizați comportamentele actuale și nivelul de ambiție, și să faceți schimbări sanatoase, care vă vor permite să reușiți atât profesional, cât și personal.

 

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.